4ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚΗ ΤΟΥ DIP ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Το 4ο Διεθνιστικό Κάμπινγκ του DIP (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα – τουρκικό τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τετάρτης Διεθνούς) ξεκίνησε τις εργασίες του την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Τα 75χρονα από την ίδρυση της Τετάρτης Διεθνούς, κεντρικό θέμα της κατασκήνωσης, δεν μπορούσε παρά να συμπληρωθεί με τη θεματική υπό τον τίτλο “Από την Λαϊκή Εξέγερση στην Εργατική Επανάσταση” – ιδίως μετά την εξέγερση που ξέσπασε με επίκεντρο το Γκεζί Παρκ και την πλατεία Ταξίμ τον περασμένο Ιούνιο.
Τα προβλήματα της επαναστατικής στρατηγικής και οργάνωσης συζητιούνται από επαναστάτες -ιδιαίτερα νεολαίους- στο Τσανάκκαλε, στην άλλη όχθη του Αιγαίου.
Το ΕΕΚ συμμετέχει με αντιπροσωπεία στο κάμπινγκ των τούρκων συντρόφων και υπενθυμίζει πως ο επαναστατικός προλεταριακός διεθνισμός αποτελεί μια πρακτική για τους επαναστάτες. Η συναδέλφωση των λαών στις δύο όχθες του Αιγαίου θα γίνει μόνο με τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης, αυτήν προετοιμάζουμε, γι’ αυτήν παλεύουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσουμε στις διώξεις και τις μηνύσεις, των κρατικών αρχών και των φασιστών της Χ.Α. Κάνουμε τους εφιάλτες τους πράξη.
Ν.

Νέα Προοπτική τεύχος#554# Σάββατο 31 Αυγούστου 2013