11:00 στα Προπύλαια

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

“Οκτάνα θα πη αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων.”

Ανδρέας Εμπειρίκος

👉Η φετινή Κόκκινη Πρωτομαγιά βρίσκει όλα τα καταπιεσμένα στρώματα και άτομα αυτής της χτυπημένης από την οικονομική και υγειονομική κρίση κοινωνίας, σε μια στιγμή μεγάλης έντασης.

♦Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων απέναντι σε ένα αστικό κράτος που σαπίζει μέρα με τη μέρα.

♦Αντισταθήκαμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή της κυβέρνησης των α(χ)ρήστων, διεκδικώντας το ζωτικό μας χώρο.

♦Βρήκαμε το θάρρος να αφηγηθούμε τα τραύματα που έχουν χαραχθεί στα κορμιά και τις ψυχές μας από μια πατριαρχική, αλλοτριωμένη και αλλοτριωτική κοινωνία νταήδων, αφεντικών και κάθε είδους εκμεταλλευτών.

♦Δεν σταματήσαμε στιγμή να απαιτούμε ενίσχυση του ΕΣΥ και λήψη των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων ώστε να πάψουμε να πληρώνουμε αυτόν τον φοβερό ημερήσιο φόρο αίματος στον κορονοϊό.

Και βέβαια, μπροστά μας έχουμε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που προαναγγέλλεται εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, το οποίο έρχεται να ανατινάξει το 8ωρο, προβλέποντας 10ωρη εργασία, χωρίς πληρωμή υπερωριών, με αντάλλαγμα στο μέλλον λιγότερες ώρες εργασίας, σε κάποια στιγμή που το αφεντικό δεν θα χρειάζεται τ@ εργαζόμεν@. Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο μπαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το δικαίωμα της απεργίας. Δεν ξεχνάμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ επί της ουσίας ολοκληρώνει τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΑΥΤΟ ΤΟ Ν/Σ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

👉Ως εργαζόμεν@ στο χώρο του Θεάτρου, διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες σπουδής και εργασίας, την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση ώσπου να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας, όπως και τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καλλιτεχνικό μας έργο. Οι αγώνες που έρχονται διεκδικώντας συλλογική σύμβαση στα ΔΗΠΕΘΕ και το ελεύθερο θέατρο χρειάζεται να βρουν όλο τον κλάδο ενωμένο και μαχητικό! Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Οκτάνα θα πη αληθινή ελευθερία

ΟΛ@ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11:00 στα Προπύλαια

♦Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών♦