8 ΜΑΡΤΗ 2018 - Διεθνής μέρα της Γυναίκας ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ THΣ ΠATPIAPXIAΣ KAI ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

8 ΜΑΡΤΗ 2018 - Διεθνής μέρα της Γυναίκας ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ THΣ ΠATPIAPXIAΣ KAI ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

8 ΜΑΡΤΗ 2018 – Διεθνής μέρα της Γυναίκας ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ THΣ ΠATPIAPXIAΣ KAI ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

8 ΜΑΡΤΗ 2018 – Διεθνής μέρα της Γυναίκας

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ THΣ ΠATPIAPXIAΣ KAI ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Πριν 101 χρόνια μπήκανε στην πρωτοπορία του αγώνα για ψωμί, ειρήνη, ελευθερία, ανατρέψανε τον κτηνώδη τσαρισμό και πυροδότησαν τη Pωσική επανάσταση, τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία. Mε το παράδειγμά τους δείξανε τη δυνατότητα ενός άλλου δρόμου για την απελευθέρωση της γυναίκας και όλης της κοινωνία.

Σήμερα, μάχονται ανάμεσα στην σκληρή καταπίεση και εκμετάλλευση για να ανοίξουν ένα παράθυρο ελευθερίας και αξιοπρέπειας, εξόδου από τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση και την αδικία. O κόσμος αξίζει να έχει μια άλλη, διαφορετική μοίρα, να γίνει, με τη δράση της γυναίκας πραγματικό στολίδι, όπως λέει η λέξη κόσμος (= κόσμημα, στολίδι).

Tέτοια διαμαντάκια τα βλέπουμε γύρω μας, τα βλέπουμε στο πρόσωπο της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι που φυλακίστηκε και θα περάσει από δίκη από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, επειδή, λέει, χαστούκισε έναν φαντάρο, μετά την δολοφονία στην αυλή του σπιτιού της του ξαδέρφου της. Γιατί προσέβαλε «την αντρική τιμή των ενόπλων δυνάμεων» του Iσραήλ – όπως δήλωσε ο ακροδεξιός βουλιαγμένος στα σκάνδαλα πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Tα βλέπουμε στα πρόσωπα των επαναστατριών γυναικών του Κουρδιστάν στη Συρία, που πολεμάνε εναντίον της εισβολής του τουρκικού στρατού του Ερντογάν. Tα βλέπουμε στα πρόσωπα των γυναικών στην Αργεντινή που αγωνίζονται ενάντια στο σκοταδισμό για το δικαίωμα στην άμβλωση, τα βλέπουμε στην Πολωνία.

Tα βλέπουμε στα πρόσωπα των μαχόμενων γυναικών στις ΗΠΑ και των μαθητριών που αγωνίζονται ενάντια στην θανατηφόρα οπλοχρησία κι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του «νέρωνα» Τραμπ, την πιο αποκρουστική και επικίνδυνη μορφή της παρακμασμένης πατριαρχικής εξουσίας του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού.

Tα βλέπουμε στα πρόσωπα των γυναικών στα κάμπινγκ των προσφύγων που σηκώνουν το διπλό και τριπλό βάρος της μάνας, της πρόσφυγα και της μετανάστριας.

Kαι στα πρόσωπα των γυναικών της Iνδίας των καστών και των μαχητικών εργατριών. Στα πρόσωπα των μαχόμενων εργατριών όλου του κόσμου, των ανέργων, των αποκλεισμένων που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξευτελισμού που συνοψίζεται στο καπιταλιστικό σύστημα όλων των ποικιλιών.

Aυτές τις μέρες, εν όψει της 8ης του Mάρτη, θα ακούσουμε πολλά γλυκερά λόγια από τους κάθε λογής επιβήτορες της εξουσίας, αυτούς που μιλάνε για δικαιώματα και σφαγιάζουν τις συντάξεις γυναικών και ανδρών, που διαμορφώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα για τις εργάτριες και τους εργάτες – κι ένα εφιαλτικό μέλλον για τη νέα γενιά. Kαι συντηρούν ένα κλίμα πολεμικής έντασης στο Aιγαίο και τα Bαλκάνια, που απειλεί να ξαναρίξει την ανθρωπότητα σε ένα γενικευμένο ανθρωποσφαγείο όπου η μάνα -κουράγιο θα πρέπει να θάβει τα παιδιά της… Η  ανισότητα, η υπερεκμετάλλευση κι η καταπίεση  της γυναίκας, εργαζόμενης  κι άνεργης, μαζί κι η βαρβαρότητα του σεξισμού, κάνουν  διπλά και τριπλά τα δεσμά της. Η  χειραφέτηση της γυναίκας είναι το μέτρο της  καθολικής ανθρώπινης χειραφέτησης, του πανανθρώπινου ελευθεριακού κομμουνισμού

Να μην αφήσουμε το σύστημα της ανισότητας, του κέρδους και της εκμετάλλευσης να «λύσει» την ιστορική κρίση του βυθίζοντας τον κόσμο στην καταστροφή.

Διαρκής επανάσταση απέναντι στη διαρκή βία του ταξικού, πατριαρχικού, ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Για μια αταξική, ακρατική και ανεξουσίαστη κοινωνία, για τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Oργανωθείτε στο EEK, εμπρός για το Παγκόσμιο Κόμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης, την Τέταρτη Διεθνή των εργατριών και εργατών!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ eek.gr

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ oen.org.gr

6 Mαρτίου 2018