Ανταπόκριση από τη διεθνιστική συγκέντρωση στη Μακεδονία, παρουσία αριστερών οργανώσεων της Ελλάδας, ανάμεσά τους του ΕΕΚ.

Ανταπόκριση από τη διεθνιστική συγκέντρωση στη Μακεδονία, παρουσία αριστερών οργανώσεων της Ελλάδας, ανάμεσά τους του ΕΕΚ.

Τη Δευτέρα 5/3, το ΕΕΚ συμμετείχε σε διεθνιστική συγκέντρωση στα Σκόπια, πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Η συγκέντρωση έγινε στο Σινέ Κουλτούρα, σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή αριστερών οργανώσεων από Μακεδονία και Ελλάδα.Την συγκέντρωση οργάνωσε η Μακεδονική οργάνωση Λέβιτσα (Αριστερά) και συμμετείχε το ΕΕΚ και άλλες αριστερές οργανώσεις από Ελλάδα ( ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΔΕΑ και ΝΑΡ).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού των εκπροσώπων του ΕΕΚ προς τα Σκόπια της Μακεδονίας, με το λεωφορείο της γραμής, στα σύνορα της Μακεδονίας, από την πλευρά των Μακεδόνων ζητήθηκε από τον συντρ. Δαφνή  Γρηγόρη να κατεβει από το λεωφορείο γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Όταν ζητήθηκε από τους τελωνιακούς να μας πουν  ποιο είναι το πρόβλημα, η απάντηση ήταν ότι το όνομα του συντροφου ήτανε «γραμμένο στο computer τους». Γιατί ήταν γραμένο? «Δεν ξέρουμε», η απάντηση.

Αφου ζήτησαν να τους πουν οι σύντροφοι που πάνε και που θα μείνουν,  πήραν απαντήσεις και συνέχισαν να κωλυσιεργούν χωρίς λόγο.  Οι σύντροφοι τους δήλωσαν ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και ότι αν δεν επιτρέψουν την είσοδο του συντρόφου στην Μακεδονία αποτελεί σκάνδαλο όπου την ευθύνη θα έχουν οι μακεδονικές αρχές. Μετά από αυτό επέτρεψαν στο σύντροφο την είσοδο του.