ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 'ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ': Απαιτούμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 'ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ': Απαιτούμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο.

Αναδημοσίευση από: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/03/blog-post_4.html

 

Απαιτούμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου: Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο
 
“Περάσαμε τα σύνορα, νομίζοντας ότι
ακολουθούσαμε ίχνη λαθρομεταναστών” από κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών:
Χωρίς καμιά έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια που καταβάλλουν τα γνωστά δημοσιογραφικά φερέφωνα να συγκαλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες και ιδίως του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο, με την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που έχουν να κάνουν όχι μόνο για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, αλλά και για την πολεμοχαρή διαχείριση της.
Αναφερόμαστε στην συστηματική και μεθοδευμένη επικοινωνιακή επιχείριση να καταλογιστεί στο ΓΕΣ η ευθύνη ότι αποδέχτηκε αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, δηλαδή ότι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα!
Μια μεθοδευμένη από ψηλά επικοινωνιακή διαχείριση που έκανε λόγο για “ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΔΡΕΣ” και συνέδεσε την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με την απαίτηση ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ των 8 Τούρκων στρατιωτικών από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.
 
Όμως τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα:
ΠΡΩΤΟ: Στο Έβρο, τον χειμώνα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος…
Λάθος, που με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός  σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων στρατηγικής σημασίας και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, μπορεί να πάρει διαστάσεις πολύ επικίνδυνες.    
Για όλο όμως αυτό το επικίνδυνο πολεμοχαρές κλίμα που έχει δημιουργηθεί  και απειλή την ειρηνική συμβίωση των λαών της περιοχής οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, είναι εξίσου βαριές με αυτές των Τούρκων πολιτειακών παραγόντων.
Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου κατακλυστείκαμε από προκλητικές κινήσεις και εμπρηστικές εθνικιστικές δηλώσεις με επίκεντρο τα Ίμια, το Κυπριακό, τις ΑΟΖ, την επεκτατικότητα του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, από έναν Υπουργό Άμυνας που τόνισε με λόγο και πράξη “πόσο φίλος” του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού είναι…  
 
ΔΕΥΤΕΡΟ: Οι στρατιωτικοί έπεσαν θύματα του αδίστακτου πολέμου κατά των προσφύγων που διεξάγουν από κοινού η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και Ερντογάν, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Από υπερβάλλων ζήλο και εκτελώντας διαταγές μετατράπηκαν από θύτες σε θύματα, καθώς συνελήφθησαν -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- νομίζοντας ότι καταδιώκουν πρόσφυγες και ενώ επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και υπήρχε 25 εκατοστά χιόνι.
Την επόμενη φορά που θα ανακαλυφθούν πρόσφυγες-μετανάστες παγωμένοι στο Έβρο, ας αναλογιστούμε ποιος πραγματικά τους ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ (!), καθώς οι κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει κάθε δίοδο ασφαλούς διέλευσης…
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είναι πολύ σοβαρές.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Στρατό ως Αστυνομική δύναμη, χρέωσε στον Στρατό την Αστυνόμευση των συνόρων ως μια διάσταση της εφαρμογής των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής για την αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας την χυδαία και απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Ερντογάν για την αντιμετώπιση του λεγόμενου προσφυγικού ζητήματος ενέπλεξε τις Ένοπλες Δυνάμεις από την δίωξη των προσφύγων μέχρι την κατασκευή και Φρούρηση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραβιάζουν τα σύνορα γιατί φιλοδοξούν να πιάσουν παράνομους μετανάστες -όπως λένε στις καταθέσεις τους- ουσιαστικά εκτελούν διαταγές που εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο του Πολέμου Κατά των Προσφύγων.
 
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ευθύνεται για τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο.
Αυτή οδήγησε στην σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον Τουρκικό Στρατό.
Το “Κυνήγι των Λαθρομεταναστών” οδηγεί από ένα ακόμη μονοπάτι στην όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, ενώ έντεχνα χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και τους φασίστες για να σπείρει την “ανασφάλεια”, να καλλιεργήσει κλίμα “εθνικών κινδύνων” και να απαιτήσει “εθνική ενότητα”.
Αυτή η χυδαία εθνικιστική και ρατσιστική αστική πολιτική είναι ο Ένοχος, είναι η Αιτία!
Είναι η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η πολιτική που με ιδιαίτερη θέρμη ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένο ΠΡΟΩΘΕΙ και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ!
 
Είναι κοινή πολιτική αντίληψη με τους ΝΑΖΙ εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα αποτελέσματα της.
Ποιος όμως ενσωματώνει επιχειρησιακά τις στρατικοποιημένες οργανώσεις των φασιστών;
Ποιος δίνει βήμα στους ΝΑΖΙ να προπαγανδίζουν τις εμετικές αντιλήψεις τους στο army.gr;
Ποιος τους κάνει συνομιλητές και τους περιφέρει σε ασκήσεις και σε στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού;
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.
 
Ε λοιπόν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
 
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας σε ένταση των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή της εγκληματικής αντιμεταναστευτικής κυβερνητικής πολιτικής και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.  
 
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό, την κυβέρνηση και το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
 
Ορίστε δημοσιεύμα που αποδεικνύουν τα παραπάνω:
Στην Αδριανούπολη για τη δίκη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
3 Μαρτίου 2018
Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν την Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στην δίκη των παιδιών τους, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη από την Ορεστιάδα.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν σήμερα από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε να μπορέσουν όχι απλά να βρεθούν στην τουρκική πόλη, αφού αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά να δώσουν το παρόν και στην δικαστική αίθουσα.
 
Παράκληση στην Ορεστιάδα
 
Οι γονείς του Ορεστιαδίτη υπαξιωματικού, παραβρέθηκαν πριν λίγη ώρα και στην παράκληση για τα δύο παληκάρια που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν για τους δυο στρατιωτικούς μας, ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.
 
Τους πήγαν ρούχα και χρήματα
 
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Πεντάγωνο, σε συννενόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτική ενδυμασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.
 
Δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, το οποίο αναφέρει ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στη κατάθεσή του είπε: “Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά”.
 
“Περάσαμε τα σύνορα, νομίζοντας ότι
ακολουθούσαμε ίχνη λαθρομεταναστών”
 
Το πρακτορείο Doğan αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες από τη στρατοχωροφυλακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους. Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά. Ο Άγγελος Μητρετώδης δια του διερμηνέα είπε στο δικαστήριο ότι δεν πέρασαν σκόπιμα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι. “Εμείς οπωσδήποτε δεν παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα”, ανέφερε.
 
“Ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Πήγα πίσω από τα ίχνη παπουτσιών και τράβηξα τις εικόνες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός .Σκοπός μου ήταν να το δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη παπουτσιών ακριβώς στον διπλανό δρόμο από όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη”, ανέφερε.
“Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη παπουτσιών πήραν διαφορετική πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Για να τους συλλάβουμε γρήγορα ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών. Επειδή τα ίχνη παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα δεν καταλάβαμε πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά. Πότε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη;”, ανέφερε.
Ο Μητρετώδης είπε ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες. “Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσανε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκιά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών”, ανέφερε.
“Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι”, ανέφερε.
 
 
O λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αρνούμενος και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας κατέθεσε ότι δεν πέρασε κακόβουλα: «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό», υποστήριξε ο Έλληνας υπαξιωματικός.