Το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας συνεχώς αναβαθμίζει τα μέσα, τα δόγματα και τις κατασταλτικές μεθόδους με τις οποίες στρέφεται εναντίον των “ασύμμετρων απειλών”, τον εχθρό-εργαζόμενο λαό και τα κοινωνικά κινήματα, τους πρόσφυγες-μετανάστες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς.

Δίπλα λοιπόν στον στρατό που εφαρμόζει το δόγμα Αποτροπής στον Έβρο, τους Συνοριοφύλακες που κάνουν τη “βρώμικη δουλειά” με τις επαίσχυντες βαρβαρότητες και τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις, παρατάσσεται η Ελληνική Αστυνομία που πρόσφατα εφοδιάστηκε και με το… «Ακουστικό κανόνι»!

Φωτογραφίες του πρακτορείου «Associated Press», από τον Έβρο, επιβεβαιώνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία έθεσε σε υπηρεσία το νέο «όπλο» ελέγχου πλήθους και καταστολής διαδηλώσεων LRAD (Long Range Acoustic Device).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί δύο τέτοια συστήματα, ένα εκ των οποίων είναι στον Έβρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη συσκευή τοποθετήθηκε στα επίσης νεοαποκτηθέντα τεθωρακισμένα οχήματα «MRAP Typhoon GSS-300» που προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία και αναπτύχθηκαν στον Έβρο.

Η χρήση του συστήματος, όπως και άλλων λεγόμενων μη θανατηφόρων όπλων, όπως οι πλαστικές σφαίρες και οι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, κανόνια ρίψης νερού, κ.τ.λ. αποτελούν μέρος του δόγματος αντιμετώπισης διαδηλώσεων (“ήπια αστυνόμευση”…).

Η Αστυνομοκρατία επελαύνει εναντίον του εργαζόμενου λαού μας με προσλήψεις χιλιάδων Αστυνομικών, γιγάντωση του συστήματος παρακολούθησης και του ηλεκτρονικού φακελώματος, αλλά και με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Το LRAD είναι μία συσκευή που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων μη θανατηφόρων όπλων και λειτουργεί με την εκπομπή ήχων σε πολύ υψηλότερη ένταση (145 db μέχρι 151 db) σε σχέση με τις γνωστές μας μεγαφωνικές συσκευές. Τονίζεται ότι 100-120 db προκαλούν απώλεια ακοής.

Το LRAD μπορεί και εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο για να εκπέμψει τους ήχους του. Με τους ανυπόφορους σε ένταση ήχους που εκπέμπονται, αποτρέπονται οι διαδηλωτές να πλησιάσουν στην εγκατάσταση ή στο χώρο που σκοπεύουν, καθώς και στην παράταξη των δυνάμεων καταστολής.

Πρόκειται για ένα όπλο που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις ΗΠΑ. Εκτεταμένη χρήση, έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και από το Ισραήλ, για να καταστείλει τις διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονική επίθεση στη Γάζα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το εργατικό κίνημα και την νεολαία να καταδικάσει όλες αυτές τις πολιτικές κρατικής τρομοκρατίας.

Πρέπει να απαιτήσουμε την απαγόρευση της χρήσης αυτού του άθλιου όπλου τόσο στον Έβρο εναντίον των προσφύγων-μεταναστών, όσο και εναντίον των κοινωνικών κινημάτων.

Η Πάλη εναντίον του κράτους Άμυνας/Καταστολής πρέπει να αναβαθμιστεί καθώς μια μαύρη κλωστή διαπερνά τα αντεργατικά μέτρα, την καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Ο αγώνας μας στρέφεται ενάντια στο σύνολο των αστικών κομμάτων που με όρους εθνικής-αστικής ενότητας επιβάλλουν τον αστικό Νόμο και την Τάξη την οποία έχουν ανάγκη για να περιφρουρήσουν τους όρους ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς κινούνται ενιαία και με αλληλοδιαπλεκόμενους ρόλους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/06/blog-post_6.html

3 Ιουνίου 2021