ΑΛΗΤΕΣ - ΛΕΡΕΣ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Με αυτό το σύνθημα προχώρησε η ανεξάρτητη – ταξική πορεία, χωρίς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μετά τη δική της συγκέντρωση στη πλ. Ελευθερίας την απεργιακή μέρα στις 9 Απρίλη.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε αυτή την απεργιακή τουφεκιά ήτανε πραγματικά λιγοστός. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν χαμηλότερη (και στην πλ. Πανεπιστημίου όπου καλούσε το ΠΑΜΕ) από εκείνες του Μαρτίου αφού και η τωρινή απεργία βρισκόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την επειγότητα της κατάστασης και της γενικευμένης καταστροφής αλλά και από το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ είχε μόλις υπογράψει τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ είχε ήδη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο σκούπα που καθάριζε κι άλλους δημοσίους υπαλλήλους θεσπίζοντας μάλιστα την αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα στην ανεργία.

Στη πορεία που ακολούθησε, η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ κράτησε, συνειδητά, διακριτή απόσταση από τους γραφειοκράτες μαζί με την αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε και τη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Aγίου Νεκταρίου καταγγέλοντας με συνθήματα, πράγμα που συνέβη και κατά τη διάρκεια των ομιλιών των εκπροσώπων των ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ.

Σπ. Μ.
http://ergatis.wordpress.com/