Στη σημερινή (11/3) πετυχημένη συγκέντρωση και πορεία της Πρωτοβουλίας Συλλογικοτήτων Ιλίου – Αγ. Αναργύρων – Καματερού ενάντια στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, της υπεύθυνης για το έγκλημα των Τεμπών, ένα επεισόδιο μεταξύ μελών του Σύριζα και της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγ. Αναργύρων, έγινε η αφορμή να υπάρξει ένταση η οποία εκτονώθηκε, πριν αρχίσει η Συγκέντρωση στην Πλατεία Ιλίου.

Μέλη του Σύριζα με την παρουσία του βουλευτή Βίτσα, ενώ είχε τελειώσει η συγκέντρωση που είχαν καλέσει στην ίδια πλατεία στις 10 π.μ., βρίσκονταν ακόμα εκεί, όταν ήδη άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία τα πανό των Συλλογικοτήτων που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Αναρχικών αντιλήφθηκαν την παρουσία του βουλευτή τού Σύριζα και έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν με αποδοκιμασίες, απαιτώντας με τον δικό τους τρόπο την απομάκρυνσή του, ενώ ήδη είχε αρχίσει να έρχεται στην πλατεία ο κόσμος για την συγκέντρωση που είχε κληθεί στις 12 το μεσημέρι.

Μέλη του Σύριζα αντέδρασαν βίαια στην κίνηση των 3 – 4 μελών της Πρωτοβουλίας Αναρχικών και δημιουργήθηκε ένταση, με κάποιους από τα μέλη του Συριζα να απωθούν με βίαιο τρόπο μια συντρόφισσα που είχε εμπλακεί στο επεισόδιο.

Μέλη του ΕΕΚ που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο παρενέβησαν αμέσως για να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση των μελών του Σύριζα και να αποτρέψουν την επέκταση του επεισοδίου που θα έθετε σε κίνδυνο την συγκέντρωση.

Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήταν ένας σύντροφος του ΕΕΚ να απωθηθεί βίαια από τους «επισκέπτες» παριστάμενους του Σύριζα, αλλά μαζί με άλλους συντρόφους, όπως επίσης -για την ακρίβεια των γεγονότων- και με κάποιο γνωστό μέλος του Σύριζα από την περιοχή του Ιλίου, τελικά η παρ’ ολίγον συμπλοκή έγινε δυνατό να εκτονωθεί και να αποχωρήσουν τα μέλη και ο βουλευτής από τον χώρο της πλατείας.

Το επεισόδιο και τα γεγονότα που μεσολάβησαν έληξαν περίπου σε 10 – 15 λεπτά από την στιγμή που η ένταση ξεκίνησε, δηλαδή περίπου στις 11:55.

Αυτά για την ακρίβεια των όσων συνέβησαν πριν από την Συγκέντρωσή μας.

Στη συνέχεια και με την άφιξη όλων των Συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία των Συλλογικοτήτων, φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, υπεύθυνη για την τραγωδία Τεμπών και έγιναν σύντομες τοποθετήσεις στην πλατεία μέχρι τις 12:45.

Στον χώρο της πλατείας στην διάρκεια του επεισοδίου, πέραν των άμεσα εμπλεκόμενων, βρίσκονταν ήδη μέλη των Δρόμων Αντίστασης (Αγ. Ανάργυροι), της Ανταρσύα, της τοπικής οργάνωσης Ροσινάντε, της Ανυπότακτης Πόλης Αγ. Αναργύρων και άλλες συλλογικότητες που στο μεταξύ έφταναν για την συγκέντρωση.  

Στη συνέχεια, με επικεφαλής το πανό των Συλλογικοτήτων και όλα τα άλλα πανό να ακολουθούν, η πορεία ξεκίνησε και αφού διέσχισε την Ιδομενέως και κατέβηκε στους Αγίους Αναργύρους όπου και ολοκληρώθηκε η παρέμβαση, με την δέσμευση όλων να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα (Κυριακή 12/3) στη συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος.   

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιείται από την πλευρά της τοπικής οργάνωσης του ΕΕΚ, με αφορμή τα όσα τα ΜΜΕ έσπευσαν να παρουσιάσουν ως πολιτικό επεισόδιο, για να «σβήσουν» την σημασία της σημαντικής κινητοποίησης που έγινε σήμερα στην περιοχή Ιλίου – Αγ. Αναργύρων με συμμετοχή του λαού της περιοχής, ενάντια στην Κυβέρνηση της Θανατοπολιτικής. 

Η οργή μας θα τους συντρίψει – γενική απεργία διαρκείας.

Κάτω η κυβέρνηση της Θανατοπολιτικής.

Κάτω το σύστημα της οργανωμένης σήψης και της διαφθοράς.

Όλοι στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Μάρτη.

11/3/2023