με μεγάλη συμμετοχή

του Γιάννη Αγγέλη

Η πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και κατοίκων των περιοχών Αγ. Αναργύρων – Ιλίου – Καματερού οργάνωσαν το Σάββατο το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών και την υπεύθυνη γι’ αυτό κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Ιλίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τους Αγ. Αναργύρους.

Με κεντρικό σύνθημα της πρωτοβουλίας «Οι ζωές μας έχουν αξία, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δολοφονούν» συγκροτήθηκε η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους των δύο Δήμων με συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης και των υπεύθυνων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου (Το πένθος μας βαρύ – η οργή μας θα τους συντρίψει – Κάτω η κυβέρνηση της θανατοπολιτικής), η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, η Αριστερή Κίνηση Ιλίου με πλακάτ, οι Δρόμοι Αντίστασης από τους Αγ. Αναργύρους, η Ανυπότακτη Πόλη από τους Αγ. Αναργύρους, όπως επίσης και άλλες συλλογικότητες (Τοπική οργάνωση Ροσινάντε, Ανταρσύα, Ανυπότακτη Αριστερά κ.ά.). Στην κατάληξη της πορείας στους Αγ. Αναργύρους οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού στην συγκέντρωση της επόμενης ημέρας (Κυριακή) στο Σύνταγμα και στην συγκέντρωση που οργανώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου στις 28 Μάρτη στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, ενάντια στην προσπάθεια σιωπηρής αποδυνάμωσης και διάλυσής του.