Αναφερόμενο στην αναστολή αδειών των υγειονομικών, που αποφάσισε η κυβέρνηση, το Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή, η  συνδικαλιστική παράταξη των μαχόμενων γιατρών ξεσκεπάζει τους στόχους της κυβέρνησης:

Σε μία ακόμα οδυνηρή παραδοχή ήττας στο πεδίο της πανδημίας κατέφυγε χτες [Τετάρτη 25/8] η κυβέρνηση, δια της επιβολής αναστολής αδειών για άπαντες τους υγειονομικούς, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που απεστάλησαν από το Υπουργείο Υγείας σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας. 

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας καλά κρατεί, με την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει και φέτος τα αμαρτήματα της περσινής σεζόν, μη ενισχύοντας έγκαιρα το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα, η μετάλλαξη «Δέλτα» να οδηγεί σε όλο και αυξανόμενη πίεση τόσο σε επίπεδο κοινών θαλάμων όσο και κλινών ΜΕΘ, αναβιώνοντας σιγά σιγά τις εφιαλτικές μνήμες των απαρχών του τρίτου κύματος. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το Υπουργείο Υγείας επιλέγει μία ακόμη φορά την οδό της αναστολής των αδειών των υγειονομικών, ενόσω, μάλιστα, η τουριστική σεζόν εξελίσσεται κανονικά. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες που πέρασαν τα πάνδεινα τους τελευταίους 11 μήνες, με ισχύουσα την προηγούμενη αναστολή και με ελάχιστα ρεπό, καλούνται τώρα να πουν και «ευχαριστώ» για τις λιγοστές ημέρες που πρόλαβαν (αν πρόλαβαν) να λείψουν με κανονική άδεια από το νοσοκομείο. 

Το Υπουργείο έχει έτοιμες τις καραμέλες που θα μοιράσει σε πάνελ και πρωτοσέλιδα: «ήταν μονόδρομος», «και τι να κάνουμε, αφού δεν εμβολιάζεται ο κόσμος», «είναι και οι ανεύθυνοι υγειονομικοί που αποπέμφθηκαν και πώς θα καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες τώρα». Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να θέσουμε ξανά τα αντίστοιχα ερωτήματα:

Ποιος ευθύνεται για την παντελή έλλειψη σοβαρής εμβολιαστικής καμπάνιας με τα γνωστά αποτελέσματα σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και εμπιστοσύνης του κόσμου σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα ενάντια στην πανδημία;

Ποιος καλλιέργησε την ψευδαίσθηση ότι ο εμβολιασμός ισούται με ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς να έχει μεσολαβήσει ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας σε τουριστικές περιοχές;  

Ποιος άφησε μια ακόμα περίοδο χάριτος μείωσης εισαγωγών και διασωληνώσεων να περάσει χωρίς να προετοιμάσει το ΕΣΥ για ένα ακόμα κύμα, με δεδομένη τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα»;

Ποιος διαιρεί τους εργαζόμενους και αποψιλώνει σε επίπεδο στελέχωσης με πρόσχημα τον εμβολιασμό, για την αναγκαιότητα του οποίου, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, δεν προσπάθησε ούτε λεπτό να πείσει με ουσιαστικό και εποικοδομητικό τρόπο; 

Ούτε αυτή η επίθεση πρέπει να μείνει αναπάντητη από πλευράς του υγειονομικού κινήματος. Οι υγειονομικοί δεν είναι ούτε υπεράνθρωποι να δουλεύουν non-stop ούτε οσιομάρτυρες να αφήνουν τα κόκαλά τους σε θαλάμους και επείγοντα, είναι και αυτοί εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη την άδεια που τους αναλογεί για να μην καταλήξουν και αυτοί επικίνδυνοι για την υγεία των περιθαλπόμενών τους.  

Η οργή ξεχείλισε. Το υγειονομικό κίνημα να απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από 1 Σεπτέμβρη σε όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές. Να παρθεί πίσω τώρα η επαίσχυντη απόφαση για αναστολή αδειών των υγειονομικών, μαζί με την αναστολή εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που αρνείται να καταθέσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εμβολιασμένων και μη. 

Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή

26/08/2021

Πηγή http://arsigr.blogspot.com/