Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ

Πανδημία, 1,5 χρόνο μετά, ΕΜΕΙΣ, τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και η βάση της κοινωνίας βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση: 13.000 νεκροί (χωρίς να συνυπολογίζουμε όσους έχασαν τη ζωή τους από άλλες ασθένειες που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς λόγω της κατάρρευσης του συστήματος υγείας), την ανεπαρκή νοσηλεία και τις μακρόχρονες επιπτώσεις της Covid-19 και μια ολόκληρη κοινωνία βυθισμένη στο φόβο και την αγωνία για το αύριο.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να αφήσει εκτός νοσοκομείων και χωρίς δουλειά, δηλαδή χωρίς εισόδημα και ασφάλιση, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί ως την 1η Σεπτέμβρη. Σκοπός της είναι να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας ξανά για «ατομική ευθύνη», να διασπάσει τους εργαζόμενους χωρίζοντας τους σε εμβολιασμένους και μη, και να προωθήσει την πολιτική που έχει ήδη εξαγγείλει, δηλαδή κλεισίματα και συγχωνεύσεις, επέκταση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στην περίθαλψη, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και χτύπημα του δικαιώματος του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν άλλαξαν ούτε με την πανδημία. Τα νοσοκομεία παραμένουν με ελάχιστο και ταλαιπωρημένο προσωπικό, όμως η κυβέρνηση δεν διστάζει να μας αφήσει ακόμα λιγότερους. Με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους, πετάει εκτός χιλιάδες πεπειραμένους συναδέλφους για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η κατεύθυνση «αντικατάστασής» τους από προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, ενώ ακούστηκε και η πρόθεση ενοικίασης εργαζόμενων μέσω εργολάβων, αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης. Η επιλογή της κυβέρνησης θα οδηγήσει μεταξύ άλλων σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση, χειρότερες συνθήκες νοσηλείας Covid και non-Covid αρρώστων και αύξηση όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι νοσοκομείου για νοσηλεία.

Καμία επανάπαυση δεν πρέπει να υπάρχει. Οι ελπίδες της συνδικαλιστικής ηγεσίας για «κατανόηση» και αυθόρμητη υποχώρηση της κυβέρνησης απ’ τον εκβιασμό της, θ’ αποδειχτούν για άλλη μια φορά φρούδες.

Εμπιστοσύνη έχουμε στους δικούς μας μαζικούς αγώνες. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης, γι’ αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί. Δεν αρκεί όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι (ει)δικοί της, που με τη στάση τους τροφοδοτούν κάθε είδους αντιδραστικές κι επικίνδυνες αντιλήψεις. Έχουμε κάθε λόγο να διεκδικήσουμε το λαϊκό δικαίωμα στον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό και όλα όσα είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας: νοσοκομεία με έμπειρο και επαρκές προσωπικό, μέτρα προστασίας, εξοπλισμό, υποδομές, νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, μαζικά και δωρεάν τεστ, μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και όλα αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει όλο αυτό τον καιρό.

• Όχι στις Αναστολές, τις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις! • Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού! • Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων! • Νέες κλίνες ΜΕΘ και απλές! – Ένταξη στα ΒΑΕ! • Αυξήσεις στους Μισθούς! • Να ΜΗ Συνηθίσουμε την Απαξίωση της Ζωής & της Υγείας μας • Άμεση Ενίσχυση – Αναβάθμιση τους Δημόσιου Συστήματος Υγείας & Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα • Ελεύθερη, Ασφαλής Πρόσβαση στα Εμβόλια, τη Θεραπεία & Την Περίθαλψη που μας Αξίζει • Άμεσα Μέτρα Προστασίας των Εργαζομένων Ενάντια στην Πανδημία

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ

Υ.Γ. Από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εξαιρούνται Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Λιμενικοί, και ιερείς (εκκλησία). Το λάβαμε το μήνυμα κ. Υπουργέ Υγείας κ. Κικίλια.

25-08-2021