Μέσα στο κλίμα πολεμοκαπηλείας και έντασης των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας, με την ανάμιξη όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων –και των αντίστοιχων πολυεθνικών πετρελαίου και ενέργειας- με τα παρ’ ολίγον “θερμά επεισόδια” πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, και τις εξαγγελίες επιπλέον εξοπλιστικών προγραμμάτων δισεκατομμυρίων ευρώ, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος υψώνει θαρραλέα φωνή αντίστασης. Φωνή αντίστασης και εργατικής διεθνιστικής πάλης.

Η ανακοίνωση του Σπάρτακου αναφέρει:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 14/09 στο Υπουργείο Άμυνας στις 18.00 μ.μ.

Συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες Πολεμικής Κινητοποίησης εξαιτίας του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών δρόμων της Ανατολικής Μεσογείου. Και τα δύο κράτη ακολουθούν μια Επιθετική-Επεκτατική πολιτική που μας απειλεί με θερμό επεισόδιο και ολοκληρωτική Πολεμική Διακρατική Σύγκρουση.

Ήδη μετράμε τον πρώτο Νεκρό της Πολεμικής Προετοιμασίας, τον 34χρονο Αλεξιπτωτιστή που δολοφόνησαν, διατάζοντας νυχτερινή ρίψη σε δυνατούς ανέμους.

Η απειλή απώλειας ζωής είναι συνεχής: φρεγάτες επιχειρούν να εμβολίσουν η μια την άλλη, υποβρύχιο χάνεται για δύο μέρες, πιλότος την τελευταία στιγμή αποφεύγει να πέσει στη Μυτιλήνη…

Μεγάλα θύματα των ανταγωνισμών οι συνάδελφοι φαντάροι: στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου αρνούνται εδώ και εφτά (7) μήνες να μας δώσουν άδεια, κάτι που ισχύει λίγο ή πολύ σε Έβρο και νησιά. Μας έβαλαν να πληρώσουμε τα εισιτήρια για να επιστρέψουμε στις μονάδες για την Επιφυλακή τους που για εμάς σήμαινε απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση και χώσιμο. Το κουβάλημα όπλων και πυρομαχικών, οι συνεχείς Συναγερμοί, ήρθαν να προστεθούν στις ατελείωτες υπηρεσίες και αγγαρείες. Ενώ συνεχίζει το Υπουργείο Άμυνας να μας εκμεταλλεύεται εργασιακά και να μας Μεταθέτει στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρέτες των στρατιωτικών.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ από το Φεβρουάριο έχει επιβάλλει Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, διεξάγοντας διαρκώς πολέμους –εναντίον των Προσφύγων, του Κορονοιού, δύο φορές πολεμική κινητοποίηση – εξαφανίζοντας τα δικαιώματα των φαντάρων, της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την ένταση του ανταγωνισμού και της πολεμικής απειλής για να στραφεί αδίστακτα κατά των προσφύγων, να επιβάλλει παντού τον Νόμο και την Τάξη επιτιθέμενη σε χώρους κοινωνικής αντίστασης, να ενισχύσει τις πολεμικές της συμμαχίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Προπαγανδίζοντας τους εθνικούς κινδύνους και καλλιεργώντας κλίμα εθνικής ανασφάλειας απαιτεί εθνική ενότητα και διαλαλεί την ανάγκη να γίνουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους. Δρομολογώντας μια τεράστια Στρατιωτικοποίηση!

Δείτε «τρέλα που πουλά» η κυβέρνηση της ΝΔ: 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για νέα πολεμικά συμβόλαια από Πολεμικές Βιομηχανίες Γαλλίας-ΗΠΑ-Γερμανίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ η ΥΦΕΣΗ είναι στο 15%, η Ανεργία στο 17%, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, απογειώνουν τις Απολύσεις, αρπάζουν τα σπίτια μας.

Τα κενά στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας είναι τεράστια αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ με την συμπαράσταση των ΜΜΕ απαιτούν την Πρόσληψη 12.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, την στράτευση φτωχών ανδρών-γυναικών στα 18.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα. Προβάλλοντας την ανάγκη Κοινού Διεθνιστικού εργατικού αγώνα σε Ελλάδα και Τουρκία. Απάντηση μας η συναδέλφωση Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για τα συμφέροντα ελληνικής ολιγαρχίας-ΝΑΤΟ ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com