ΑΠΕΡΓΙΑ ΣTH WIND

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣTH WIND

Σε απεργιακή δράση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία στα καταστήματα της Wind, ενώ δίωρη στάση εργασίας (31/1) είχαν στη Nokia και τη Cyta (1/2). Tην απόφαση για απεργιακή δράση πήραν το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind, το Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia και το Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta Hellas, τα οποία συμμετέχουν στον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία. Το πλαίσιο της απεργίας, για το οποίο παλεύουν είναι:
1. ενάντια στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση.
2. ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας.
3. ενάντια στις δουλικές σχέσεις εργασίας, όπως «μαθητείες», voucher κ.λπ.
4. ενάντια στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες.
5. ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.
6. για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό, πως η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας βρίσκεται “στον αέρα” από το 2014. Στο διάστημα αυτό, η εργοδοσία έχει “διανθίσει” την αντεργατική στάση της και με απειλές και δικαστικές διώξεις συνδικαλιστών για προηγούμενες κινητοποιήσεις, έχει κομματιάσει τους εργαζόμενους στην εταιρεία σε εργολαβικούς, voucher, κ.λπ., και φροντίζει να ενσωματώνει τάχιστα κάθε νέα αντεργατική νομοθετική ρύθμιση. Oι εταιρίες τηλεπικοινωνιών φροντίζουν κάθε τρόπο να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, που φυσικά, απαντούν με κινητοποιήσεις.

Το Ε.Ε.Κ. βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό των απεργών της Wind, στην απεργιακή περιφρούρηση που είχαν καλέσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λεωφόρο Κηφισίας
N.Πελ.