ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ VODAFON - WIND

 

 

 

Με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη, 3 Μάρτη οι εργαζόμενοι στη VODAFONE και 48ωρη την Τετάρτη και Πέμπτη, 4 και 5 Μάρτη οι εργαζόμενοι στη WIND. Οι απεργίες αυτές είχαν ξεχωριστή σημασία γιατί ήταν οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Ο αγώνας των εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχει σχεδόν απαγορευθεί με το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο που έχει εγκαθιδρυθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενώ από τις βασικές διακηρύξεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατάργηση αυτών των περιορισμών ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Οι εργοδοσίες της  VODAFONE & WIND προσέφυγαν στα δικαστήρια τα οποία για άλλη μια φορά πρόθυμα έβγαλαν τις απεργίες των εργαζόμενων «παράνομες και καταχρηστικές». Για άλλη μια φορά τα δικαστήρια έπαιξαν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο δίπλα στα αφεντικά.

Οι απεργίες όμως έγιναν κανονικά και δεκάδες εργαζόμενοι των εταιρειών αλλά και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στην περιφρούρηση των κτιρίων των δύο εταιρειών ακυρώνοντας στην πράξη την δικαστική απόφαση.

Κ.Α.