Αναδημοσιεύουμε από το sveod.gr

Η ONEX και η θυγατρική της SKYCOM, μέσω του συστήματος της ενοικίασης εργασίας, μετατρέπουν τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ COURIER από εταιρείες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε δυστοπίες για επισφαλείς εργάτες που είναι έρμαια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απρίλη του 2020, το σωματείο μας η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), έχοντας λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Άκη Γ. Συγκεντρωθήκαμε στην πύλη του Κέντρου Διανομής Αθηνών (Κ.Δ.Α) των ΕΛΤΑ Courier, Άστρους 1 και Κερατσινίου.

Ο συνάδελφος Άκης εργαζόταν με διαδοχικές συμβάσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια και απολύθηκε τηλεφωνικά την Παρασκευή 10 Απρίλη. Ως σωματείο θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου καθαρά εκδικητική, λόγω της διαρκούς συνδικαλιστικής του δράσης και της απαίτησής του να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρτήσαμε πανό και μοιράσαμε προκηρύξεις στο σύνολο των εργαζομένων. Παράλληλα, συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο του απολυμένου συναδέλφου κι όταν ζητήσαμε εξηγήσεις για τη μη ανανέωση της σύμβασης μας παρέπεμψε στη διοίκηση. Ως σωματείο προχωρήσαμε άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία και ζητήσαμε συνάντηση, η οποία ορίστηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απρίλη.

Τονίζουμε, πως στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις δυνάμεις, τις στοχεύσεις και την ανάλυσή μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, προκύπτει επιτακτική η ανάγκη να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στις παθογένειες που μαστίζουν το επάγγελμά μας.

Στον κόσμο της ελαστικοποίησης και της επισφάλειας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους η απόλυση ονομάζεται μη ανανέωση σύμβασης.

Πενθήμερη οχτάωρη εργασία και συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, 13 Απρίλη 2020

ΠΗΓΗ