Την Παρασκευή 4/2/22 στην Λάρυμνα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ πήραν μαζικά μέρος στη Γενική  Συνέλευση του εργοστασιακού σωματείου «ΕΝΩΣΗ», γεμίζοντας τον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ και τον προαύλιο χώρο του. Με κοντά στις 400 παρουσίες, οι εργάτες αποφάσισαν δράσεις προβάλλοντας τα αιτήματα:

«Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης παραγωγής, σε ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου των εργαζομένων στο 100%».

Αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

Τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία του ειδικού εκκαθαριστή (Αθήνα).

Την Πέμπτη στις 10 Φλεβάρη να κηρύξουν 24ωρη απεργία και να πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Κυριακή 13 Φλεβάρη στις 10 το πρωί να πραγματοποιήσουν πλατιά σύσκεψη φορέων, Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, στη Λάρυμνα με χαρακτήρα μαζικού συλλαλητηρίου.

Τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλωθεί ένα πρόγραμμα συνεχών εξορμήσεων στα χωριά της περιοχής για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση να πραγματοποιηθεί κλιμάκωση με απεργία και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

Με βάση τα κυβερνητικά μέτρα, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν μένουν μόνο άνεργοι, αλλά χάνουν και την κατοικία τους από τον εργατικό οικισμό. Και άνεργοι και ξεσπιτωμένοι! Η αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι καθήκον όλης της εργατικής τάξης, των οργανωμένων και μαχόμενων τμημάτων της. Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των εργατών των πετρελαίων Καβάλας και της Cosco στον Πειραιά, ένα μαχητικό κίνημα ταξικής αλληλεγγύης πρέπει να αναπτυχθεί, με συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων της εργατικής τάξης, των τοπικών κοινωνιών και κινημάτων. Να μην αφήσουμε τους «οικονομικούς δολοφόνους» του νεοφιλελευθερισμού να ολοκληρώσουν τα αντεργατικά τους μέτρα. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές και τις κυβερνήσεις που οργανώνουν τις θανατοπολιτικές ενάντια στους εργάτες και το λαό, για να δώσουν οι ίδιοι οι εργάτες λύσεις σχεδιάζοντας, ελέγχοντας και διευθύνοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες με διαφάνεια και κοινωνική ευθύνη για μια ζωή με αξιοπρέπεια.