Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό βρέθηκαν δεκάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σωματείων και συλλογικοτήτων για την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17/10/2022 στην Ισραηλινή Πρεσβεία, με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος καταγγελίας ενάντια στον αποκλεισμό παλαιστινιακών πόλεων από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε την πρώτη δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εργατικών σωματείων για την ανάδειξη της κλιμακούμενης βίας κατά του παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος, η οποία παίρνει χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης.

Η αστυνομία σε αυτή τη συγκέντρωση δεν επέτρεψε την προσέγγιση στην πρεσβεία ούτε σε έναν εκπρόσωπο των διαμαρτυρόμενων, ο οποίος κινήθηκε περικυκλωμένος από δεκάδες αστυνομικούς, προς την Ισραηλινή Πρεσβεία, στην προσπάθειά του να επιδώσει το ψήφισμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στην περιοχή Σουφάτ.

Η επόμενη συνάντηση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.