του Ερνέστο Αγγελή

Μια συμμορία αστυνομικών της ομάδας Δίας και ασφαλίτες προχώρησε σε αναίτια σύλληψη του φοιτητή Ορέστη Κατή, μέλους του ΝΑΡ, στην γειτονιά που μένει, στα Σεπόλια. Οι μπάτσοι κυνήγησαν τον φοιτητή και εισέβαλαν στην πολυκατοικία του σπιτιού της οικογένειάς του για να τον συλλάβουν, χτυπώντας στη συνέχεια τον ίδιο, τους γονείς του και την αδερφή του στο δρόμο.  

Κατά την σύλληψη του φοιτητή, όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει τραβήξει μαχόμενη δικηγόρος, διαμαρτυρήθηκαν πολλοί κάτοικοι και σύντροφοι του φοιτητή από την Ανταρσύα, με τους μπάτσους να επιτίθενται με μένος ενάντιά τους, χτυπώντας με το γκλομπ μία κοπέλα που διαμαρτύρονταν και ρίχνοντας κάτω μια γυναίκα που φώναζε συνθήματα και προσπαθούσε να πάρει τον φοιτητή από τα νύχια των ανθρωποφυλάκων του Χρυσοχουντίδη. 

Επίσης πέταξαν κρότου λάμψης για να διώξουν το κινητοποιημένο πλήθος των διαδηλωτών και των περαστικών που είχαν συρρεύσει στο μέρος αυτής της αστυνομικής κτηνωδίας. Ο φοιτητής σε ένδειξη αγέρωχης στάσης, ενώ ήταν γραπωμένος από την συμμορία των αστυνομικών, φώναζε συνθήματα του Πολυτεχνείου.   

Το περιστατικό της αστυνομικής βίας, έγινε λίγο μετά το τέλος της συγκέντρωσης στον σταθμό Λαρίσης και ρίχνει λάδι στη φωτιά της οργής για όλη την αστυνομική καταστολή που έστησε η κυβέρνηση στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.  

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ο πατέρας του -που έπαθε καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης- είναι μαζί με την επίσης χτυπημένη γυναίκα του στον Ευαγγελισμό, φρουρούμενος από την αστυνομία, η οποία δεν επιτρέπει στη γιατρό του να τον δει, και η αδερφή του, είναι στο ΑΤ Κυψέλης και δεν επιτρέπουν στην δικηγόρο της να την δει. Ολόκληρη η οικογένεια έχει υποστεί την βία του κράτους των ανθρωποφυλάκων και το αίτημά μας για την άμεση απελευθέρωσή τους, είναι επείγον να ακουστεί δυνατά!