Αστυνομική βία κατά προσφύγων

Μετά τα Διαβατά όπου πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν για να επιχειρήσουν μια απελπισμένη έξοδο από την Ελλάδα και την «ανθρωπιστική» εκδίωξή τους από τις δυνάμεις της αστυνομίας, μετά τις βαιοπραγίες αστυνομικών κατά προσφύγων που αν και είχαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν τους το αρνήθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθήνας, σειρά είχαν δύο οικήματα όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/4 δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ περικύκλωσαν τα Εξάρχεια και εισέβαλαν σε δύο πολυκατοικίες στην οδό Τζαβέλα. 90 άτομα, γυναίκες, παιδιά, πατεράδες, ακόμη και μωρά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Η τελευταία αυτή επιχείρηση έχει κι έναν άλλο στόχο. Να δείξει στο Μητσοτάκη και στα φιλικά του ΜΜΕ ότι ακόμη και την επιχείρηση «τάξη και ασφάλεια» ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την κάνει καλύτερα. Αφού φέρνει σε πέρας καλύτερα από τη Δεξιά τα μνημόνια γιατί να μην μπορεί να φέρει σε πέρας την «επιχείρηση σκούπα» στα Εξάρχεια.
Έτσι καταπολεμιέται η «εγκληματικότητα», προσάγοντας τους πρόσφυγες. Ακριβώς όπως και στις λαϊκές αγορές, όπου οι γιαγιάδες, η μια με τα πλεκτά καλτσάκια κι η άλλη με τα χόρτα, οδηγούνται στα δικαστήρια. Διυλίζουν τον κώνωπα για να περνάνε η ΖΗΜΕΝΣ, η ΝΟVARTIS και τα άλλα. Η δική μας «επιχείρηση σκούπα» πρέπει να καθαρίσει όλο το σάπιο σύστημα του κέρδους και της απάτης.