Τους τελευταίους μήνες κλιμακώθηκαν οι πιέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Κιέβου στα σύνορα με την Ρωσία και οι εντάσεις και οι επιθέσεις κατά του λαού του Ντονμπάς.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, κάλεσε και φέτος το ΕΕΚ σε κεντρική εκδήλωση για την 7η επέτειό της. Παρακάτω είναι το μήνυμα που εκφώνησε ο Σάββας Μιχαήλ εκ μέρους του ΕΕΚ στην συγκέντρωση.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι

Εκ μέρος της Κεντρικής Επιτροπής του EEK (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα -Ελλάδα), στέλνουμε αδελφικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στο λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), με την ευκαιρία της 7ης επετείου της.

Καθώς η μέρα της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ (ΛΔΝ) έρχεται αμέσως μετά την ένδοξη μέρα της αντιφασιστικής νίκης της 9ης Μαΐου, θέλουμε, καταρχάς, να χαιρετίσουμε αυτήν την ιστορική νίκη που άλλαξε την πορεία της ιστορίας στον αγώνα κατά της ναζιστικής βαρβαρότητας και να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια του σοβιετικού λαού που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία όλης της καταπιεσμένης ανθρωπότητας.

Ο αγώνας στο Ντονέτσκ και σε ολόκληρο το Ντονμπάς ενάντια στο φασιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 είναι η συνέχεια της ίδιας πάλης ενάντια στους κληρονόμους των συμμοριών του Μπαντέρα και τους ιμπεριαλιστές προστάτες τους.

Το 2021, αυτός ο αγώνας εξακολουθεί να είναι επίκαιρος. Η παγκόσμια συστημική κρίση κινεί διεθνώς τόσο ισχυρούς λαϊκούς αγώνες, όσο και την άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων και ομάδων στην Ευρώπη και την Αμερική. Αλλά επίσης είναι η πηγή μιας επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής πολεμικής κίνησης που εκδηλώνεται από την Ουκρανία και τον Καύκασο έως την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Υεμένη. Σ’ αυτό το διεθνές πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες, υπάρχει μια ανανέωση των εντάσεων, των απειλών και των επιθετικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών της Ρωσίας και του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Είμαστε αποφασιστικά ενάντια στην επιθετικότητα και τις προκλήσεις από τον ιμπεριαλισμό και τα τοπικά τσιράκια του. Πάντα πιστοί στο διεθνισμό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς σας και σε όλους τους λαούς που αντιμετωπίζουν επιθέσεις από τους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους, τους φασίστες, τους κληρονόμους του Μπαντέρα και τους ολιγάρχες.

Εκ μέρους της ΚΕ του EEK

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, Γενικός Γραμματέας

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021