του Ερνέστο Αγγελή

Με συμμετοχή τουλάχιστον 3000 νεολαίων, εργαζόμενων και αλληλέγγυων, έγινε η φοιτητική διαδήλωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας -Πολυτεχνείου, ΕΚΠΑ, Παντείου- οι φοιτητές κατέβηκαν στον δρόμο, παλεύοντας ενάντια στον ψηφισμένο με τις ψήφους των φασιστών του Βελόπουλου, νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, με συνθήματα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και για την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ Παπαϊωάννου, που έστειλε την αστυνομία ενάντια στους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία που άρχισε από τα Προπύλαια, συνεχίστηκε από την Σταδίου προς το Σύνταγμα, όπου ήταν παρατεταγμένες οι διμοιρίες στο πλακόστρωτο. Οι φοιτητές έβαλαν τα πανό τους κατά μήκος του πλακόστρωτου και επί περίπου τρία τέταρτα της ώρας, φώναζαν συνθήματα στο δρόμο. Στη συνέχεια ακολούθησαν την διαδρομή προς τα Προπύλαια όπου και σταμάτησαν την πορεία.

Στην φοιτητική διαδήλωση, πήραν μέρος οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και του ΜΑΣ (ΚΚΕ), οι αναρχικοί, η “πρωτοβουλία δυνάμεων ενάντια στον νόμο Κεραμέως” και ορισμένοι εργαζόμενοι διοικητικοί που είχαν στάση εργασίας τις ώρες της διαδήλωσης. Οι φοιτητές οργανωμένοι και ανένταχτοι, κινητοποιούνται όχι απλώς ενάντια στο νόμο και τους υπουργούς του, αλλά στοχεύοντας, με αυθόρμητο προς το παρόν τρόπο, το “τρομοκράτος” του κεφαλαίου, με το οποίο η μισητή κυβέρνηση επιχειρεί να χτυπήσει τη νεολαία και την εργατική τάξη. Το νεολαιίστικο αυτό δυναμικό, που έχει εκδηλωθεί σε συνθήκες του λοκ-ντάουν της πανδημίας, θα συνεχίσει να είναι στους δρόμους.