ΔΑΦΝΗ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΔΑς


Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή 3 Νοεμβρίου, για μια ακόμη φορά, τα γραφεία της δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ έγιναν στόχος φασιστών που έσπασαν τα τζάμια της πρόσοψης.  Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Ν. Ηράκλειο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Είναι σαφές ότι  ο μόνος  πολιτικά ωφελημένος  από την εκτέλεση των χρυσαυγών στον Νέο Ηράκλειο είναι η ηγεσία της δολοφονικής συμμορίας της Χ.Α., καθώς της δίνεται η δυνατότητα να θυματοποιηθεί, τη στιγμή που είχε από κάθε άποψη στριμωχτεί στην γωνία, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η προσπάθεια των έγκλειστων φασιστών στον Κορυδαλλό αλλά και του υπό κατηγορία Κασιδιάρη, καθ’ υπαγόρευση Μιχαλολιάκου,  είναι να εμφανιστεί η ΧΑ σαν ”αδίκως στοχοποιημένη, αθώα, νόμιμη, ήρεμη πολιτική δύναμη”. Την ίδια στιγμή, “γνωστοί άγνωστοι” φασίστες, σαν πράξη αντεκδίκησης και σαν τρομοκρατική προειδοποίηση, σπάνε γραφεία  τοπικών συλλογικοτήτων γνωστών για την αντιφασιστική τους δράση μέσα στο μαζικό κίνημα, όπως αυτό της ΜΑΡΙΔΑ στην Δάφνη. Θυμίζουμε ότι πέρα από τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις  με στόχο την καταστροφή των γραφείων  της ΜΑΡΙΔΑ, πρόσφατα σε αντιφασιστική διαδήλωση στην Δάφνη  κουμπουροφόρος “ειδικός φρουρός”   άρχισε τους πυροβολισμούς για να διαφύγει στην συνέχεια και να παραμείνει ατιμώρητος, απολαμβάνοντας, προφανώς, “υψηλής προστασίας”.
Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι τον φασισμό θα τον εξαλείψει το αστικό καθεστώς καθώς το παρακράτος ήταν πάντα δεμένο με τους κρατικούς μηχανισμούς και τις μυστικές υπηρεσίες. Μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μπορούν να τους νικήσουν.
Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί και όχι ενέργειες αγνώστου προελεύσεως.
Ούτε στη Δάφνη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.
Κάτω η κυβέρνηση της τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ.
Όλοι στη Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη.
MAXOMENH ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
Μ.ΑΡΙ.Δ.Α Αρκαδίου 2 & Αγ.Βαρβάρας, Δάφνη
email: marida_dy@yahoo.gr

Τελικά, ο  δράστης της φασιστικής επίθεσης  στη ΜΑΡΙΔΑ ανακαλύφθηκε, από την παρατήρηση συντρόφων, κηλίδας αίματος στη σπασμένη τζαμαρία. Ακολουθώντας τις σταγόνες  του αίματος η αστυνομία έφθασε στο σπίτι του/των δραστών περί τα 300 μέτρα μακρυά. ΄Oμως, ο  δράστης δεν συνελήφθη.  Ελπίζουμε κάποιος να απαντήσει γιατί;

Θερμές ευχές στο σύντροφο Γιώργο Μητροβγένη
Τις θερμές  ευχές στέλνουν οι σύντροφοι της συντακτικής επιτροπής και του ΕΕΚ στο σύντροφο Γιώργο Μητροβγένη, μέλος της Κ.Ε. του ΕΕΚ,  δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού , που περνά δοκιμασία από έμφραγμα που υπέστη την Τρίτη 5/11. Ευχόμαστε ολόψυχα σύντομη ανάρρωση.