ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ

Δελτίο Τύπου

16/3/2015         

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. καλούν τους εκπροσώπους του Τύπου σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 12.00 στην ΕΤ3, Λ. Στρατού.

Σήμερα , Δεύτερα 16/3,  καταλαμβάνουμε συμβολικά  το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, (Αριστοτέλους με Τσιμισκή), για να κάνουμε γνωστό τον αγώνα μας.  

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που με πείσμα έχει βάλει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια Φιλίππου. Η πρώην εργοδοσία που έχει εγκαταλείψει τόσο τη ΒΙΟ.ΜΕ. όσο και ολόκληρο τον όμιλο της Φιλκεραμ-Τζονσον εδώ και 4 χρόνια, που εγκατέλειψε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην ανεργία και στην απαξίωση, έχει το θράσος να προβάλλει για μια ακόμη φορά αξιώσεις για περάσει το εργοστάσιο σε πώληση και διάλυση, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τα χρέη της.
 

Μπροστά στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της πρώην εργοδοσίας με συμμάχους δυστυχώς και κρατικούς λειτουργούς, οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα αφήσουμε καμία δικαστική απόφαση, κανένα νομικό τερτίπι και κανένα αφεντικό να παίξει άλλη μια φορά με τις ανάγκες μας και ότι έχουμε ήδη κατακτήσει.
 

 Καλούμε λοιπόν, όλους τους ενεργούς πολίτες της πόλης να στηρίξουν τις προσπάθειες μας.

Σήμερα Δευτέρα 16/3 στη συμβολική κατάληψη του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου, (Αριστοτέλους με Τσιμισκή).

Την τετάρτη 18/3 σε συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι συμβαίνει πραγματικά στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ., για να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και για να ενημερώσουμε για τις επόμενες μας κινήσεις:

 
Την Παρασκευή 20/3 από τις 11.00 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου στην πλ. Αριστοτέλους, στην Ανοιχτή διάθεση αλληλέγγυων προϊόντων με μικροφωνική και ζωντανή μουσική.

Τη Δευτέρα 23/3 από τις 9.00 το πρωί  στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ενάντια στα σχέδια να καταλήξουν το εργοστάσιο βίδες προς πώληση και οι εργαζόμενοι στα αζήτητα τις ανεργίας.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

από την Ελλάδα και κάθε γωνιά του εξωτερικού

ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

 

Αγωνιστικά,

Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ