Τον εμποδίζουν να πάρει το πτυχίο Νομικής!

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο φυλακισμένος Βασίλης Δημάκης διαμαρτύρεται για τα εμπόδια, που παρεμβάλει στην φοίτησή του, παράνομα, η εισαγγελέας Μπαρτζάκλη.

Ο Βασίλης Δημάκης, φυλακισμένος με το προσωνύμιο “ο ληστής με το καλάσνικοφ”, έχει καταφέρει, ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια, να φοιτήσει στη νομική σχολή και τώρα βρίσκεται στο πτυχίο! Τελείωσε το Λύκειο μέσα στις φυλακές με βαθμό άριστα, 19,9, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα στους μαθητές εσπερινών λυκείων της χώρας. Για να σπουδάσει αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλεπάλληλες απεργίες πείνας με μοναδικό αίτημα να του επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων όπως ο νόμος προβλέπει…

Τα όσα περιγράφει ο Βασίλης Δημάκης είναι εύγλωττα:

Τη Δευτέρα [14 Ιουνίου] έλαβα ποινή 100 πόντων για ένα κινητό που βρέθηκε στο μυαλό της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη και μόνο… Την Τρίτη κατέβηκα στο σχολείο για να μπω στο e-class να κατεβάσω σημειώσεις και να πληκτρολογήσω τις τρεις εργασίες που έχω να εκπονήσω, από τα πέντε μαθήματα του τελευταίου εξαμήνου, πριν το πτυχίο! Την ώρα που αποχωρούσα από το σχολείο, έρχονται δύο μπάτσοι συνοδοί της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη και μου λένε “στην άκρη στην άκρη”, επιτακτικά και γρήγορα, για να περάσει η πριγκίπισσα του σκότους, μετά βλέπω ότι ακολουθούσε και η διευθύντρια Μαρία Στέφη! Η οποία με yolo στυλ μου χτυπάει το χέρι και μου λέει: “τι κάνεις, πως είσαι, καιρό έχω να σε δω, ομόρφυνες, ομόρφυνες, όσο πας και ομορφαίνεις”. Nα ‘σαι καλά, της λέω και έφυγαν προς το χώρο του σχολείου και εγώ αποχώρησα προς την πτέρυγά μου! Βεβαια, θα έπρεπε να της πω ότι με κρατάνε φράπα και στην τσίτα οι τελευταίες ποινές που ακούω άδικα για να με έχουν σε καθεστώς ομηρίας, στην εισαγγελέα το οφείλω, αλλά δεν μούκοψε εκείνη την ώρα…

Σκίτσο του Γ. Μικάλεφ για τον Βασίλη Δημάκη
πηγή: https://www.facebook.com/george.micalef

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που κατέβαινα να πάω στο θυρωρείο να υπογράψω δύο χαρτιά σχετικά με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση των Χρυσοχοΐδη – Νικολάου, τα οποία είχε φέρει ο δικηγόρος μου, είπα στον τοποθέτη υπάλληλο ότι αμέσως μετά θα κατευθυνθώ προς το σχολείο ! Ο οποίος μου λέει ότι “δεν γίνεται να πας στο σχολείο, απαγορεύεται, εντολή της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη! Διότι είσαι πειθαρχικά τιμωρημένος”. Kαι δεν γίνεται να ξανακατέβω για έξι μήνες στο σχολείο(!) Άρα, με λίγα λόγια, η εισαγγελέας Μπαρτζάκλη προβαίνει σε παράνομη διακοπή της εκπαίδευσής μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δώσω τα πέντε μαθήματα, δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στους υπολογιστές και ότι δεν θα πάρω πτυχίο! Ένα πράγμα έχω να πω, η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι τουλάχιστον εμμονική και ταλαιπωρείται από ακατανόητα συμπλέγματα! Σήμερα βέβαια ανακάλυψα ότι είναι και νομικώς αναλφάβητη αγνοώντας τον νόμο, που λέει ότι ακόμη και σε περίπτωση πειθαρχικής τιμωρίας δεν αναστέλλεται η εκπαίδευση των κρατουμένων και η πειθαρχική ποινή εκτίεται κατά την περίοδο των διακοπών και των αργιών!

Ευτυχώς ο νομοθέτης προέβλεψε να τοποθετήσει στη θέση τους άτομα σαν την εισαγγελέα Μπαρτζάκλη που ταλαιπωρούνται από εμμονικά συμπλέγματα! Αρθ. 35 παρ. 9 “Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν αναστέλλεται σε περίπτωση μεταγωγής ή επιβολής πειθαρχικής ποινής, όταν τούτο είναι δυνατό. Αν επιβληθεί πειθαρχικός περιορισμός κατά τη διάρκεια των σπουδών του συγκεκριμένου κρατουμένου, η έκτιση του μέτρου μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών ή αργιών.” Είναι δυνατόν να στερεί από τον κρατούμενο την εκπαίδευση που είναι θεμέλιος λίθος του σωφρονισμού και της επανένταξης(;) Και γιατί στο προηγούμενο πειθαρχικό που εξέτια δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και έδωσα τα μαθήματα του εξαμήνου κανονικά και είχα πρόσβαση στους υπολογιστές και τα λοιπά και τα λοιπά; Θέλουμε μία εισαγγελέα επόπτρια η οποία να εποπτεύει το κατάστημα και όχι να είναι εμμονική και εκδικητική με τους κρατούμενους όπως η εν λόγω… Ας τη μαζέψει κάποιος παιδιά, αλήθεια, κάποιος ανώτερός της, ίσως, να την επαναφέρει στην τάξη και να της επιβάλλει να μάθει το νόμο! Άρα δηλαδή, εγώ πρέπει να μπω σε διαδικασία απεργιών για να διεκδικήσω το δικαίωμά μου στη μόρφωση για ακόμη μία φορά; Είμαστε με τα καλά μας; Ζήτησα να μου δοθεί γραπτώς αυτή η απαγόρευση και επιφυλάσσομαι κατά παντός νομίμου δικαιώματός μου από δω και έπειτα! Εγώ αύριο θα επιχειρήσω να κατέβω πάλι στο σχολείο, εάν δεν μου το επιτρέψουν, δεν μου μένει τίποτα άλλο παρά να επιστρατεύσω οτιδήποτε μπορεί να προστατεύσει τα κεκτημένα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα… Μετά και το σημερινό, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η βασίλισσα δεν είναι απλώς γυμνή, είναι ξεβράκωτη! Εντάξει, πλέον μιλάμε για ακραία φασιστοειδή σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως πολλάκις έχω αναφέρει! Και τους ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!

Venceremos!

*Σκοτσέζικο ντους;

 Με σημερινή (18/6) ανάρτηση ο Βασίλης Δημάκης αναφέρει :
Χθες το βράδυ , μετά τις 9:00 μ.μ άνοιξαν το κελί μου και μου είπαν ότι με θέλει ο αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος ! Κατέβηκα και μου είπε ότι δεν ισχύει καμία απαγόρευση και ότι ποτέ η εισαγγελέας Μπαρτζάκλη δεν είπε κάτι τέτοιο …Εγώ του ανέφερα ότι εμένα αυτό μου ανέφερε ο τοποθέτης υπάλληλος , ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από εσάς τον ίδιο ! Όπως και να χει , αυτό ίσως και λίγη σημασία να έχει πια …Σήμερα το πρωί με κάλεσαν στο σχολείο και μετά από λίγο με τον κοινωνιολόγο κύριο Ντελο – υπεύθυνο της αίθουσας των υπολογιστών – μας ζήτησε η διευθύντρια κυρία Μαρία Στέφη η οποία μου εξήγησε τι δικαιούμαι όπως κάθε φοιτητης !Δηλαδη , τρεις ώρες εβδομαδιαίως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το νόμο – όχι παραπάνω – ακόμα και αυτό με φειδώ … Anyway … Επίσης μου είπε οτι η εισαγγελέας  δε θα έλεγε ποτε κάτι τέτοιο διότι δεν είναι σύννομο ! Εννοώντας να μου απαγορευτεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση  ακόμα και ως τιμωρημένος !Με λίγα λόγια , δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκατέρωθεν , χαιρετηθήκαμε και όλα καλά !!!Άρα πλέον , δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα καθώς φαίνεται στην εκπαιδευτική μου διαδικασία !!!Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους , διότι η αλλαγή στη στάση τους είναι απότοκο της δικής σας άμεσης ανταπόκρισης και συμπαράστασης , για αυτό το λόγο σας ευχαριστώ για άλλη μία ακόμα φορά όλους από καρδιάς !!!
Το σκίτσο είναι από τη φίλη Εύη !!!