ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ!

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τα θύματα της αστυνομικής βίας και για τη δικαίωση του Βασίλη Μάγγου, οργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων το Σάββατο 26 Νοέμβρη, 7 μ.μ., στη Λοκομοτίβα (Μπόταση 7, Εξάρχεια), με ομιλητές τον Γιάννη Μάγγο, τη Μάγδα Φύσσα, την Ελένη Κωστοπούλου, την Άννυ Παπαρούσου κ.ά.

Απαιτώντας δικαίωση για τα θύματα της αστυνομικής βίας το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων επισημαίνει τους λόγους της εκδήλωσης:

  • Για την άγρια κακοποίηση που υπέστη ο κοινωνικός αγωνιστής Βασίλης Μάγγος, από αστυνομικούς του Βόλου, που οδήγησε τελικά στον θάνατό του.
  • Για την άγρια κακοποίηση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ομόνοιας που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
  • Για την συνενοχή αστυνομικών με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Για την πισώπλατη δολοφονία με έξι σφαίρες του νεαρού Νίκου Σαμπάνη.

Συζητάμε για την αστυνομική βία στα Εξάρχεια, στο λόφο του Στρέφη και όπου αλλού βιαιοπραγούν καθημερινά εφαρμόζοντας τακτικές “χούντας” απέναντι στους εργάτες, στη νεολαία και όσους αντιστέκονται ή δεν τρομοκρατούνται.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων σας καλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση για όλα αυτά, για το πώς θα οργανώσουμε την αντίστασή μας και πώς θα υψώσουμε το ανάστημά μας, στις 26/11/22, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο-καφέ Locomotiva στα Εξάρχεια (Μπόταση 7).

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται: Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, η Μάγδα Φύσσα μητέρα του Παύλου Φύσσα, η Ελένη Κωστοπούλου μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου και συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και έμφυλη βία.