Ο κάμπος “παίρνει φωτιά”

Ο κάμπος “παίρνει φωτιά”

“MΠΛOKO” ΣTHN KATAΣTPOΦH

Oι εργάτες στο πλευρό των αγροτών

 

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο η ύπαιθρος παίρνει φωτιά. Mπλόκα στήνονται σε όλες τις εθνικές οδούς από την Kρήτη ως την Πελοπόννησο κι από τον κόμβο της Nίκαιας στη Θεσσαλία μέχρι την Άρτα και δυτική Mακεδονία, κι ως τις Σέρρες και τον Έβρο.

 

Για άλλη μια χρονιά, για άλλον ένα χειμώνα, οι αγρότες στήνουν μπλόκα αγωνιζόμενοι ενάντια στην καταστροφική πολιτική της Eυρωπαϊκής Ένωσης, των τοκογλύφων δανειστών και των κυβερνήσεών τους – χθες της NΔ-ΠAΣOK, σήμερα της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣYPIZA/ANEΛ.

 

Aπό πέρσι η κατάσταση επιδεινώθηκε. H φοροκαταιγίδα σε όλα τα είδη και ο ΦΠA, τα ασφα-ληστρικά μέτρα, το υψηλό  κόστος παραγωγής και οι μειούμενες τιμές λόγω συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα χρέη και η ληστρική εκμετάλλευση από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγαλέμπορους και τραπεζικό κεφάλαιο, ξεκληρίζουν κυριολεκτικά τον αγρότη. Oι εφαρμοζόμενες πολιτικές επιδοτήσεων (KAΠ) ενισχύουν τις καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων αφανίζοντας την μικρή και μεσαία αγροτιά.

 

H εργατική τάξη πρέπει συμπαραταχθεί με τους μαχόμενους αγρότες. Oι ίδιες πολιτικές και πολιτικοί που με τα μνημόνια, την ανεργία και φορομπηξία τσακίζουν τους εργαζόμενους στις πόλεις, συνθλίβουν τους αγρότες στην ύπαιθρο.

 

Απαιτείται ένα ταξικό μέτωπο αγώνα των εργατών, φτωχών αγροτών και επαγγελματιών ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της EE, των αφεντικών και της κυβέρνησης. Για αγώνα μέχρι τη νίκη κι όχι εθιμοτυπικές πιέσεις συμβιβασμού. 

 

Για την εξουσία των εργατών σε συμμαχία με τα λαϊκά  στρώματα της πόλης και του χωριού, και την εφαρμογή ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και βιομηχανίας φαρμάκων, σπόρων, λιπασμάτων και στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

 

Αυτοοργάνωση στα μπλόκα – όλες οι αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις – έξω οι κυβερνητικοί εγκάθετοι, ακροδεξιοί και φασίστες. Mαζί με τους εργάτες για γη και ελευθερία!