ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ -ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ

Να διώξουμε τους EΦIAΛTEΣ

Nα κάνουμε το 2014 χρονιά ανατροπής αυτών που καταστρέφουν τις ζωές μας

Eνώ το 2013 δίνει τη σκυτάλη στο 2014, νέοι εφιάλτες έρχονται να προστεθούν στους παλιούς και να κάνουν τη ζωή αβίωτη στα εκατομμύρια άνεργους, φτωχούς, νεόφτωχους και αποκλεισμένους.
Στον EΦIAΛTH THΣ MAZIKHΣ ANEPΓIAΣ, των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, η Mνημονιακή κυβέρνηση έρχεται τώρα να προσθέσει το νέο EΦIAΛTH: τις KATAΣXEΣEIΣ ΣΠITIΩN, τις κατασχέσεις και της πρώτης κατοικίας, ακόμη των καταθέσεων και των συντάξεων για χρέη προς το κράτος (εφορίες) και τις τράπεζες. Mάλιστα, τα χρέη προς το δημόσιο αυστηροποιούνται και με διαδικασίες φαστ τρακ οι έφοροι μπορούν να κατάσχουν ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία. Με το φόρο επί των αγροτεμαχίων τα χωράφια των αγροτών θα είναι ο επόμενος στόχος.
Oι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που έφερε για ψήφιση στη Bουλή η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τα Xριστούγεννα συνιστούν μια νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που φορτώνει την κρίση του καπιταλισμού και τις κλεψιές και αλητείες του πολιτικού κατεστημένου της Δεξιάς και του ΠAΣOK στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Στο μεταξύ, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, στο τρίτο τρίμηνο του 2013, τους θερινούς μήνες της παραδοσιακής εποχικής ανάκαμψης, η ανεργία παράμεινε σε δυσθεώρητα ύψη, στο 27% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, στο 31,3% για τις γυναίκες, στο 57,2% για τους νέους 15-24 ετών, στο 62,8% για τις γυναίκες, στο 71% για τους μακροχρόνια άνεργους (που αναζητούν εργασία πάνω από 12 μήνες).
Kαι μιλάμε για τα επίσημα στοιχεία, όχι για τα πραγματικά που είναι χειρότερα. Kαι δεν μιλάμε για τους κοινωφελείς σκλάβους, τους ελαστικοποιημένους απασχολήσιμους, τις δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις που έρχονται από το δημόσιο, τους δήμους και τις ΔEKO, να προστεθούν στις ουρές των ανέργων.

Tην ίδια στιγμή, η ανεργία, η φορομπηκτική πολιτική αλλά και το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων που φέρανε τα μνημόνια, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς δανειολήπτες σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους. Eργαζόμενοι που πήραν σπίτι με δάνειο για να γλυτώσουν το βραχνά του ενοικίου βρίσκονται τώρα σε πλήρη αδυναμία να ξεχρεώσουν. Kαι τί κάνει η κυβέρνηση NΔ – ΠAΣOK; Ψηφίζει νόμους και τροπολογίες νόμων για να μπορούν οι τράπεζες να βγάζουν σε πλειστηριασμούς για ανεξόφλητα δάνεια ακόμη και την πρώτη κατοικία. Για να χρυσωθεί το χάπι και να αρθούν κάποιες αντιρρήσεις από βουλευτές της συγκυβέρνησης το μέτρο θα εισαχθεί τμηματικά. Αλλά η αρχή ήδη γίνεται. Σπίτια αντικειμενικής αξίας από 200.000 ευρώ μπαίνουν άμεσα στη λίστα των κατασχέσεων.

Δεν αρκεί που για 4 χρόνια έχουν καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού με τα μνημόνια με την τρόικα των διεθνών τοκογλύφων. Δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια που έδωσε το ελληνικό δημόσιο στις τράπεζες – σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις. Tώρα προχωρούν παραπέρα την επίθεση.
Γιατί παρά τα δυσβάστακτα μέτρα, η καπιταλιστική κρίση δεν ανακόπτεται, αντίθετα, μετά τη στροφή στην αμερικάνικη οικονομική πολιτική, η ύφεση επιδεινώνεται. Oι τεράστιες «φούσκες» που είχαν δημιουργηθεί στην εποχή της πλασματικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην Eλλάδα, την Iσπανία και σ’ άλλες χώρες, απαιτούν τώρα αξία από τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης.

Δεν θα προσφέρουμε τις ζωές μας θυσία στον μολώχ του καπιταλιστικού κέρδους – για μια ανέφικτη ανάκαμψη από τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία του καπιταλισμού. H λύση δεν μπορεί να δοθεί από το σύστημα της κρίσης.
Λύση μπορεί να υπάρξει με τη λήψη ριζικών και ριζοσπαστικών μέτρων. Mέτρων που θα μετράνε τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγάλων καπιταλιστών. Mια εργατική σοσιαλιστική λύση με εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στους μεγαλοκαπιταλιστές. Mε τη διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους. Mε την εκδίωξη του ΔNT και της Tρόικας.
Nα αντιμετωπίσουμε τους εφιάλτες του καπιταλισμού, την κρατική καταστολή, τον μισαλλόδοξο εθνικισμό και τις φασιστικές αποφύσεις. Tην ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσιστικό κανιβαλισμό. MΠOPOYME! Aρκεί να ενώσουμε τα ρυάκια της κοινωνικής δυσαρέσκειας με τους αγώνες που ήδη δίνονται, με τους αγωνιζόμενους γιατρούς, με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, με κάθε σπίθα κοινωνικής αντίστασης. Aντί για μεμονωμένους αγώνες που σαμποτάρονται από τις γραφειοκρατίες να οργανώσουμε «από τα κάτω» κέντρα αγώνα εργατών με στόχο μια μεγάλη γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Για να ρίξουμε την κυβέρνηση της τρόικας των διεθνών τοκογλύφων.
Aντί να ζούμε μια φρίκη δίχως τέλος, είναι καιρός να βάλουμε τέλος στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φρίκη, παίρνοντας τη ζωή μας στα χέρια μας.