Πριν από λίγο, ο διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση (το τονίζουμε: ο διοικητής και όχι οι γιατροί της ΜΕΘ).

  1. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάζεται να παραδεχτεί αυτό που έχει αποκαλυφθεί από το πρωί: ότι ο απεργός πείνας και δίψας εγκατέστησε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του έχει καταστεί περισσότερο κρίσιμη.
  2. Η αναφορά σε «απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της» σημαίνει απλώς προσπάθεια αντιμετώπισης και όχι αντιμετώπιση. Ο Δ. Κουφοντίνας, όπως δήλωσε και πριν από λίγο στους γιατρούς της επιλογής του, συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας. Επομένως, η γενεσιουργός αιτία και της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας και των άλλων σοβαρών, πιθανώς με αναστρέψιμων βλαβών, ακόμα και του θανάτου, παραμένει και καθιστά κάθε ώρα από εδώ και πέρα κρίσιμη.
  3. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανέλαβε και πάλι στους γιατρούς της επιλογής του τη βούλησή του να μην του γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει την επαφή του με το περιβάλλον. Είναι ακόμα διαυγής, σε επαφή με το περιβάλλον και με απόλυτη ικανότητα να εκφράζει τη βούλησή του.
  4. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς εξακολουθεί να μη δίνει την άδεια να επισκεφτούν τον απεργό πείνας οι γιατροί της επιλογής του, Θ. Ζδούκος και Κ. Ντουζέπη, μολονότι του το έχουν εισηγηθεί κατ’ επανάληψη οι γιατροί της ΜΕΘ. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα, ούτε στα e-mail τους. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο στον Θ. Ζδούκο (μάλλον δεν κατάλαβε ποιος τον καλεί) και μετά του είπε ότι τον παίρνουν από την ΥΠΕ και ότι θα τον καλέσει ο ίδιος!

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να μεταβούν οι δύο γιατροί του Δ. Κουφοντίνα στη Λαμία, τις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό ζητούν και οι γιατροί της ΜΕΘ, οι οποίοι συνομιλούν διαρκώς με τον απεργό πείνας. Να σταματήσει τα κόλπα ο Κολοκυθάς και να τους στείλει αμέσως τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

  1. Είναι τουλάχιστον πρόκληση να χαρακτηρίζεται ο Δ. Κουφοντίνας «ασθενής». Ολος ο κόσμος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γνωρίζει ότι είναι απεργός πείνας και δίψας. Η ντροπή στο πρόσωπο του Κολοκυθά και των υποβολέων του.

Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα: η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα δε βρίσκεται στα χέρια των γιατρών, αλλά στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με το τελευταίο έγγραφο της Νικολάου, έπεσε και η τελευταία μάσκα. Παραδέχεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών εκκρεμεί αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με το δικό τους φωτογραφικό νόμο 4760/2020. Η αίτηση έχει υποβληθεί από τον ίδιο τον Δ. Κουφοντίνα στις 28 Δεκέμβρη και επανυποβλήθηκε από την πλερεξούσια δικηγόρο του στις 28 Φλεβάρη.

Επί 68 μέρες έχουν στα χέρια τους την αίτηση ενός κρατούμενου και δεν συνεδριάζει η ΚΕΜ, ένα τριμελές όργανο (ένα από τα τρία μέλη και πρόεδρος της ΚΕΜ είναι η Νικολάου) για να πάρει μια απόφαση.

Είναι βασανιστές. Θα γίνουν και δολοφόνοι;

Αν δε θέλουν να στιγματιστούν ανεξίτηλα ως δολοφόνοι, να δώσουν εδώ και τώρα θετικά απάντηση στην αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, που έχει υποβάλει ο Δ. Κουφοντίνας από τις 28 Δεκέμβρη.

Πηγή: eksegersi.gr/