Κάτω το σύστημα της οργανωμένης σήψης

Κάτω τώρα ο Μητσοτάκης

Η 8η Μάρτη είναι μέρα σταθμός. Η οδύνη και το πένθος από το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα με την αδιανόητη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τους 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, μετατράπηκαν σε οργή και κοινωνική έκρηξη με 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα! Μια γενική απεργία της εργατικής τάξης οργανώθηκε, παρά και ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, συνδυασμένη με καταλήψεις σχολείων και σχολών, διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στις πόλεις και τα χωριά από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Είναι παλλαϊκή απαίτηση να μπει τέλος στο σύστημα που υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη και αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων. Η απαίτηση “να φύγει τώρα ο Μητσοτάκης” είναι καθολική. Το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” – το κράτος της οργανωμένης σήψης, της αστυνομοκρατίας, της απάνθρωπης εκμετάλλευσης, ταξικής και έμφυλης, της καταπίεσης, το κράτος των ιδιωτικών μαφιών που λυμαίνονται τη χώρα, πρέπει να ανατραπεί.

Ο υποκριτής πρωθυπουργός που από την πρώτη στιγμή δοκίμασε να μετακυλίσει τις ευθύνες του “επιτελικού κράτους” στο “ανθρώπινο λάθος” για να δικαιολογήσει τα έργα της κυβέρνησής του, το ξεθεμελίωμα και ξεπούλημα του ΟΣΕ στο  ιταλικό κεφάλαιο, την απορρύθμιση όλων των ασφαλιστικών δικλείδων, με την δραματική ελάττωση του προσωπικού και την εργασία σε καίρια πόστα ανθρώπων (συνήθως του δικού του περιβάλλοντος) με “μπλοκάκι” είτε από μετατάξεις, αυτοί που μετράνε το οικονομετρικό κόστος και όχι τις ζωές των ανθρώπων, πρέπει να ανατραπούν. Και αν τώρα επικαλείται το ότι και οι προκάτοχοί του επίσης τα ίδια έκαναν, η επικοινωνιακή “διάχυση ευθυνών” είναι που μεγαλώνει την οργή. Ως εδώ με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της κολοτούμπας, των golden boys, των μαφιόζων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ήρθε η στιγμή της άνοιξης της ταξικής πάλης, ο καιρός να παλέψουμε για όλα όσα μας έχουν πάρει, να ξεσηκωθούμε απέναντι σε αυτούς που εδώ και δεκαετίες καταστρέφουν τις ζωές μας. Είναι αναγκαίο τώρα να παλευτεί και να οργανωθεί μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μαζί με καταλήψεις όλων των σχολών (ήδη μερικές δεκάδες βρίσκονται ήδη σε κατάληψη) και επίσης των σχολείων (που αρκετά είναι επίσης σε κατάληψη). “Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης”, όπως λέει ένα σύνθημα των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Τα τρένα πρέπει να εθνικοποιηθουν άμεσα χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Αντί να δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις αδιάκοπες προσλήψεις αστυνομικών να  χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εκσυγχρονισμός των τρένων κι η κίνησή τους με ασφάλεια. Η αρχή πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί η λειτουργία του σιδηροδρόμου είναι ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, το ψωμί και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κοινωνικά αγαθά, όχι αντικείμενα πλουτισμού και κερδοσκοπίας.

Η Ευρώπη από Γαλλία σε Ελλάδα συγκλονίζεται από την ιστορική εισβολή των μαζών στην αρένα όπου διαμορφώνονται τα πεπρωμένα τους. Μαζί με την ανατροπή των κυβερνήσεων του καννιβαλικού καπιταλισμού μπαίνει το ζήτημα της εναλλακτικής, το μόνο σύνθημα που χωράει στο ύψος των ονείρων μας: κοινωνική επανάσταση, εργατική εξουσία! 

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις τοπικές και κεντρικές και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Κυριακή 12/3, στις 12 το μεσημέρι. Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη που καθυστερημένα κήρυξε η ΓΣΕΕ. Παλεύουμε για γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

11/3/2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ