Τα θύματα των Τεμπών ζητούν δικαιοσύνη

Όλοι/ες στην κινητοποίηση το Σάββατο 11/3/23, 12 π.μ., πλ. Ελευθερίας & Τετάρτη, 15/3/23, 9 π.μ., Δικαστήρια Βόλου

Την Τετάρτη 15/3 συνεχίζεται η δίκη για την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου κατά τριών μόνο αστυνομικών που χτύπησαν ανελέητα το Βασίλη Μάγγο έξω από τα Δικαστήρια Βόλου ενώ παραλείπονται άλλοι αστυνομικοί που τον βασάνισαν μέσα στο αυτοκίνητο συνοδείας και στο αστυνομικό τμήμα Μαγνησίας. Η δίκη είναι συνέχεια της αναβολής που είχε δοθεί από το δικαστήριο της 21/10/2022 προκειμένου Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας να γνωματεύσει για τη συγχώνευση των δικογραφιών, της μήνυσης της οικογένειας του σ. Βασίλη και της αυτεπάγγελτης δίωξης που είναι γεμάτη κενά και παραλείψεις.

Η δίκη γίνεται σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από πέρυσι καθώς στον κατάλογο των θυμάτων βρίσκονται οι δεκάδες νεκροί των Τεμπών. Το έγκλημα της σιδηροδρομικής σύγκρουσης φτάνει ψηλά, στην κυβέρνηση της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Οι σταθμάρχες του κεφαλαίου και του ξεπουλήματος των κοινωνικών υπηρεσιών πρέπει να τιμωρηθούν.

Η νέα γενιά έχει βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή όπως και το 2008. Οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μεθοδευμένο και προμελετημένο κυβερνητικό κρατικό έγκλημα γνώρισαν την αστυνομική καταστολή και ταυτόχρονα τη γενικευμένη αντίσταση. Η οργή του λαού ανάγκασε τους κυβερνητικούς ψεύτες να μοιράζουν συγγνώμες και τα ΜΜΕ που αγνοούν τα καθημερινά θύματα να κάνουν στροφή 180 μοιρών.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεκάδες σχέδια εκπονούνται για τη σωτηρία των τρομαγμένων υπουργών και που η τύχη της κρέμεται από μια κλωστή.

Οι οικογένειες των θυμάτων της αστυνομικής βίας, όπως και του Βασίλη, ζητούν εδώ και καιρό δικαιοσύνη.

Σήμερα όλος ο λαός έχει το ίδιο αίτημα, να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα δεκάδες θύματα των Τεμπών. Την ίδια ώρα γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να αποδοθεί χωρίς τις γιγαντιαίες κινητοποιήσεις. Το αίτημα, “η κυβέρνηση να παραιτηθεί”, (αν και για το λαό μια κυβέρνηση είναι πάντα καλύτερα να ανατραπεί) δείχνει με ακρίβεια το λαϊκό αίσθημα ότι δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποδοθεί από μια κυβέρνηση που διέπραξε το έγκλημα.

Η υπεράσπιση των καταπιεσμένων και κατατρεγμένων και των θυμάτων του αστικού κράτους είναι υποχρέωση του μαχόμενου λαού, μέχρι την κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

10/3/2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ