Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φοιτητές

Η σύγκρουση του φοιτητικού κινήματος με τις δυνάμεις καταστολής της ακροδεξιάς κυβέρνησης των ρουφιάνων, έχει περάσει σε νέα φάση μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες μέρες.

Η επιχείρηση εγκαθίδρυσης ενός αστυνομικού καθεστώτος στις σχολές, με την προωθούμενη εφαρμογή του χουντικής κοπής νόμου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας, είναι μια επιχείρηση κρατικής βαρβαρότητας ενάντια στη νεολαία και όλο τον λαό. Πρώτα απ’ όλα στρέφεται ενάντια στον αγώνα του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος και ευρύτερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Ψωμί-Ελευθερία για όλο τον λαό. Όπως όμως δείχνει η ανυποχώρητη στάση της φοιτητικής νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην βάρβαρη αστυνομική καταστολή η οποία παρ’ ολίγον να οδηγήσει στο θανάσιμο τραυματισμό τουλάχιστον ενός φοιτητή και πολλών ακόμα που χτυπήθηκαν από την καταπρόσωπο, ευθεία ρίψη χημικών και τα γκλομπ στους διαδηλωτές, τα σχέδια, οι νόμοι και οι αποφάσεις της κυβέρνησης γυρίζουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους, και τώρα είναι καιρός να παλέψουμε μαζικά στις συνοικίες, τους τόπους δουλειάς και τις σχολές, για την οριστική τους κατάργηση και την ανατροπή των εμπνευστών τους.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ογκούμενη οργή του λαού, εξαιτίας της ακρίβειας και της ανεργίας που επιδεινώνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Η κοινωνική κτηνωδία που εκδηλώνεται σε κάθε βήμα της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας, σε συνδυασμό με την καταπίεση από το αστυνομικό κράτος, διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους, για μια χωρίς προηγούμενο επαναστατική κατάσταση στη χώρα. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις τα τρία τελευταία χρόνια και τώρα η εξέγερση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια λίγες μέρες μετά την ήττα της κυβερνητικής παράταξης στις φοιτητικές εκλογές, το αποδεικνύουν. Η επιβολή αστυνομικού ελέγχου όλης της ζωής της νεολαίας, είναι αφόρητη και το επόμενο διάστημα, λειτουργεί ως ο πυροδότης μιας ανεξέλεγκτης από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και αστικούς θεσμούς χειραγώγησης, πειθάρχησης και καταναγκασμού, πολιτικής δράσης της νεολαίας, έτοιμης να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα στα ευρύτερα εργατικά-λαϊκά στρώματα.

Είναι καθήκον των πρωτοπόρων δυνάμεων του νεολαιίστικου κινήματος και πρώτα απ’ όλα της μαχόμενης εργατικής πρωτοπορίας, να δώσουν διάρκεια και πάν’ απ’ όλα ταξικό, πολιτικό και κομμουνιστικό προσανατολισμό, πρόγραμμα, προοπτική και όραμα, στο επερχόμενο κύμα ταξικών αγώνων και σ’ αυτή τη χώρα, προπομπός των οποίων είναι ο φοιτητικός αγώνας στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά. Με τον εξοπλισμό των μαζών, βγάζοντας τα στρατηγικής σημασίας μαθήματα από την προηγούμενη περίοδο, όσο και κυρίως, με την ανάλυση της φύσης του νέου κύματος κρίσης, που έχει αρχίσει, για την αποσαφήνιση σε μαζική κλίμακα των επαναστατικών καθηκόντων που μπαίνουν μπροστά μας, στην πάλη για την ανατροπή του κύριου υπαίτιου της εξαθλίωσης των εργαζόμενων, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, παλεύοντας για την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων στα σχολεία και τις σχολές, καταγγέλλει την βάρβαρη αστυνομική καταστολή στη Θεσσαλονίκη και καλεί σε κινητοποίηση αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα για την μη-εφαρμογή και την κατάργηση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, όλου του Νόμου-Πλαίσιο και της επίσης χουντικής φύσης προωθούμενης μετά την συντριβή της δεξιάς στις εκλογές διάταξης επιβολής του αντιδραστικού συστήματος ονομαστικών καταλόγων στους φοιτητικούς συλλόγους. Όλοι στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους φοιτητές, για την παύση των διώξεων σε όλους τους μαχόμενους φοιτητές και αλληλέγγυους! Εμπρός στους δρόμους, για το τσάκισμα της κυβέρνησης της ακρίβειας, της ανεργίας και της καταστολής και τη συντριβή του αστυνομικού αστικού κράτους του κεφαλαίου. Εμπρός για τον κοινό αγώνα φοιτητών, μαθητών και εργατικής τάξης, για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία, με την εργατική εξουσία για τον σοσιαλισμό και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ 2022, 17.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
KAI TO ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
28/05/2022

Φωτογραφίες: infolibre.gr