Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 18/9, 5:30 μ.μ., στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Πορεία ως τη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Οκτώ χρόνια από τα μεσάνυχτα της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου που οι ναζί κατ’ εντολήν των φυλακισμένων τώρα αρχηγών τους δολοφόνησαν τον αντιφασίστα ράπερ μουσικό Παύλο Φύσσα, το σύνθημα των εκατοντάδων χιλιάδων αντιφασιστών διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους την ίδια μέρα: Ο Παύλος Φύσσας Ζει – Τσακίστε τους Ναζί, είναι επίκαιρο όσο ποτέ! 

Η φετινή διαδήλωση προς τιμήν του Παύλου Φύσσα, γίνεται 11 μήνες μετά την νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και της οικογένειας του μουσικού, με την καταδίκη των ναζιστών στις 7 Οκτώβρη 2020. Τα γεγονότα που ακολούθησαν την ιστορική εκείνη ημέρα, δείχνουν την αλήθεια της βασικής αρχής του αντιφασιστικού αγώνα, ότι η συντριβή του φασισμού θα γίνει στους δρόμους. Η κυβέρνηση επιχείρησε να διαλύσει τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια που πανηγυρίζαμε για την καταδικαστική απόφαση. Ήταν η αρχή μιας καταστολής που όμως οδήγησε στη λαϊκή εξέγερση της Νέας Σμύρνης, ενάντια στον βασικό θύλακα των Ελλήνων φασιστών διαχρονικά: την αστυνομία και όλο το αστικό κράτος και τους επικεφαλής του.  

Η αλυσίδα που συνδέει τους κρατούντες με τους φασίστες στην ίδια συμμορία εκμεταλλευτών και καταπιεστών του λαού, δεν μπορεί να κρυφτεί. 8 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ακροδεξιά καπιταλιστική κυβέρνηση βουλιάζει στην κρίση της πανδημίας αντιμετωπίζοντας την οργή του λαού για την αποτυχημένη της διαχείριση, η οποία σε συνδυασμό με την εγκληματική της ευθύνη στις φετινές πυρκαγιές, έχει επιταχύνει την πολιτική της κρίση.  Η Κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες της νέας φάσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, όπως αυτή εκδηλώνεται με την εκρηκτική άνοδο των τιμών. Μπροστά σε ένα τέτοιο τοπίο, οι κυβερνώντες κρατούν ως εφεδρεία καταστολής τις φασιστικές συμμορίες μέσα κι έξω από τις φυλακές, υπολογίζοντας στην συνδρομή τους πριν αλλά και την ώρα της επαναστατικής εξέγερσης του λαού που πλησιάζει.   

Το αντιφασιστικό κίνημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Συνεχίζοντας τον αγώνα από το ύψος της σύγκρουσης που ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας σήκωσε αντιστεκόμενος στους ταγματασφαλίτες συμμορίτες που με την ανοχή και την συνέργεια της αστυνομίας τον καταδίωξαν˙ οργανώνοντας μαχητικές αντιφασιστικές προλεταριακές πολιτοφυλακές σε κάθε γειτονιά, για το τσάκισμα των φασιστικών μαφιών που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι και παλεύοντας για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μεταναστών, κάθε καταπιεσμένου και αποκλεισμένου του βάρβαρου κόσμου του κεφαλαίου. 

Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί, δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε – δεν υποχωρούμε! Να καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό η ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Κινητοποιούμαστε μαζικά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο για την συντριβή του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά, με την διαρκή επανάσταση για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.   

15/9/2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ -ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

( www.neaprooptiki.gr  –  email eek@eek.gr )