Στις 5 μ.μ., στο σταθμό μετρό Πανόρμου – Πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Σάββατο 5 μ.μ., έξω από το μετρό Πανόρμου, στην Αθήνα και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Η αιματηρή καταστολή κατά του παλαιστινιακού λαού στην Ιερουσαλήμ, σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης, μέσα στο Ίδιο το Ισραήλ, οι ανηλεείς βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας με εκατόμβη νεκρών, κυρίως αμάχων, γυναικών και παιδιών, οι καταστροφές της πόλης, δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.

Όταν δολοφονούνται, κακοποιούνται, καταπιέζονται, υποτιμούνται και αδικούνται άνθρωποι σε μια περιοχή του κόσμου, το τραύμα είναι στο σώμα όλης της ανθρωπότητας. Πολύ περισσότερο όταν βομβαρδίζεται, δολοφονείται και καταπιέζεται ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης, που η μόνη του ατυχία είναι ότι ζει σε μια προικισμένη ιστορική περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική, οικονομική και στρατηγική σημασία για τους ισχυρούς του κόσμου, τις πετρελαϊκές εταιρίες και τους ιμπεριαλιστές.

To Σάββατο 15 Μαΐου συμπληρώνονται 73 χρόνια από τη Νάκμπα, την Παλαιστινιακή Καταστροφή που ήλθε ως αποτέλεσμα της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ πάνω στα εδάφη, τα χωριά και τη γη των Παλαιστινίων. Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ οι ιμπεριαλιστές αφενός θέλανε να ξεπλύνουν την συνενοχή τους στην άνοδο και στήριξη του Χίτλερ και του ναζισμού που είχε ως αποτέλεσμα την τραγωδία του Εβραϊκού λαού, την Σοά (Ολοκαύτωμα), και αφετέρου χρησιμοποιούσαν την τραγωδία για να ιδρύσουν, με τη βοήθεια της σιωνιστικής ηγεσίας, ένα κράτος-προτεκτοράτο στην καρδιά του αραβικού έθνους, στη Μέση Ανατολή. Αντί να πολεμηθούν οι αιτίες που προκαλούν τον αντισημιτισμό και το φασισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο, στην τραγωδία του εβραϊκού λαού ήλθε να προστεθεί η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού, μετατρέποντας μάλιστα τα παιδιά των χθεσινών θυμάτων σε σημερινούς ρατσιστές διώκτες. Αυτοί οι σπόροι της από-ανθρωποποίησης που ρίχθηκαν τότε παράγουν σήμερα μαζί με την κρατική καταστολή, τις ρατσιστικές και φασιστικές ιδεολογίες, με αποτέλεσμα το φρικτό λιντσάρισμα (σήμερα 13-5-2021) άνδρα στο Τελ Αβίβ μόνο με την υποψία ότι είναι Άραβας! Όχι στο φασισμό και κάθε είδους καταπίεση και διαχωρισμούς.

Δεν ξεχνάμε τη Νάκμπα, που φέτος δεν είναι απλώς μια τραγική επέτειος, αλλά μια εκτυλισσόμενη τραγωδία με νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές της πόλης της Γάζας και των υποδομών της, θρησκευτική καταπίεση και βία στην Ιερουσαλήμ και εκδίωξη Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, στη συνοικία Σεΐχ Τζαρά – κρίκο στον συνεχιζόμενο εκτοπισμό των Παλαιστινίων επί 73 χρόνια.

Εκείνο που δεν περίμεναν το ισραηλινό Κράτος του απαρτχάιντ κι η σιωνιστική ακροδεξιά ήταν ότι μια νέα γενιά Παλαιστινίων, που αμφισβητεί ριζικά τις συμβιβασμένες παλαιστινιακές αστικές ηγεσίες, άθρησκες και θρήσκες, ξεσηκώνεται τώρα όχι μόνο στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα αλλά και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Δεν τηρούμε υποκριτικές “ίσες αποστάσεις” ή στάση Πόντιου Πιλάτου όπως οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί θεσμοί της ΕΕ και του ΟΗΕ- μαζί τους και ο Σύριζα στην Ελλάδα που δια στόματος Τσίπρα καταδίκασε εξίσου τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις ρουκέτες από την βομβαρδιζόμενη Γάζα.

Διαδηλώνουμε στο πλευρό των εξεγερμένων της Παλαιστίνης για λευτεριά και δικαιοσύνη. Διαδηλώνουμε επίσης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ανοικτά υποστηρίζει -παπαγαλίζοντας τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν- το λεγόμενο “δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ” να εκτοπίζει Παλαιστινιακές οικογένειες από τα σπίτια τους και τα εδάφη τους και να βομβαρδίζει τους αμάχους στην υπαίθρια φυλακή που λέγεται Γάζα. Χθες μόλις (Τετάρτη 12/5), η ΕΛΑΣ κατ’ εντολή της κυβέρνησης, διέλυσε βίαια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην Αθήνα, την ίδια ώρα που η ισραηλινή αεροπορία ισοπέδωνε κτήρια στη Γάζα. Η ελληνική κυβέρνηση, με την υποστήριξη και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσει τη στρατηγική συμμαχία της με το Ισραήλ, μαζί με τον υπόδικο για διαφθορά ακροδεξιό Νετανιάχου, τον δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι και την αντιδραστική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε αιχμή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ανατολική Μεσόγειο και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, για πόλεμο κατά του Ιράν και στρατηγική περικύκλωση του χώρου της πρώην ΕΣΣΔ.

Όχι στα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια – όχι στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και της ΕΕ! Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ!

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Παλαιστίνης!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! Επανάσταση μέχρι τη νίκη!

Όλοι και όλες το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 5 μ.μ. στο σταθμό του μετρό Πανόρμου για την πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

13-5-2021