Εκδήλωση του ΕΕΚ πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Εκδήλωση του ΕΕΚ στο Ηράκλειο Κρήτης
Όχι στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ!
Διεθνιστική πάλη για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία!
Εκδήλωση με θέμα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια – Κόκκινα Βαλκάνια Σοσιαλιστικά στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης» πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου Kρήτης του ΕΕΚ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τρίτη19 Ιουνίου.
Ο ομιλητής σ. Γρηγόρης Δαφνής, στέλεχος του ΕΕΚ, μιλώντας ενάντια στην συμφωνία ανάμεσα στις δύο καπιταλιστικές Κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζαέφ, είπε ότι υπογράφηκε κάτω από τις πιέσεις και τις εντολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε οι οποίοι βρίσκονται σε κρίση.
Μέσα από μια παρουσίαση της πάλης του Μακεδονικού λαού στον 20ο αιώνα, ο σύντροφος αναφέρθηκε στην επαίσχυντη θέση του Ζάεφ ότι «δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα» σαν χαρακτηριστική της προδοσίας του λαού και των μεγάλων επαναστάσεων και αγώνων, από το 1903 και την αντιφασιστική συνέλευση του 1945 όπου το επαναστατικό κίνημα της εργατικής τάξης πάλεψε για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και τον αυτοπροσδιορισμό με τις μεθόδους μιας Βαλκανικής Επαναστατικής πάλης. Ο σύντροφος εξήγησε γιατί η συμφωνία, είναι ενάντια στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών, και περιπλέκει τα αδιέξοδα στα Βαλκάνια.
Στη συνέχεια συνέδεσε τις εκρηκτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια, με την αποσύνθεση της Ε.Ε. και το πολεμικό μακελειό στην Μέση Ανατολή σε μια νέα φάση κρίσης, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά και την επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.
Η αντιδραστική σύγκρουση ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης διαμέσου των αντιπροσώπων του ιμπεριαλισμού ελληνικής και τουρκικής Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, φέρνουν τον κίνδυνο πολέμου κοντά. Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδιώκει να αναγνωριστεί ως η καλύτερη εγγύητρια της ιμπεριαλιστικής «τάξης» και των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας θα είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές και πρέπει να πολεμηθεί από την εργατική τάξη, με την γραμμή «ο εχθρός είναι στη δική μας χώρα» και την διεθνιστική ενότητα και δράση της εργατικής τάξης σε όλες τις χώρες της περιοχής.
Χρειάζεται η επαναστατική κινητοποίηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας για να σταματήσει τον πόλεμο. Ο σύντροφος αναφέρθηκε στη διεθνιστική συγκέντρωση που έγινε στα Σκόπια, από την οργάνωση Λέβιτσα και την συμμετοχή του EEK. «Οι αντιφάσεις της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού φέρνουν ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής κατάστασης την πάλη για τη Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία, κάτι που απαιτεί την πάλη για την επανίδρυση της Επαναστατικής Διεθνούς, της Τέταρτης Διεθνούς», είπε.
Επιπλέον, απευθύνθηκε κάλεσμα στους συντρόφους που παρακολούθησαν την εκδήλωση, για τη συμμετοχή στην 13η Μαρξιστική Διεθνιστική Κατασκήνωση του ΕΕΚ και της ΟΕΝ στα τέλη Ιουλίου, για την εκπαίδευση στον Διεθνισμό.
Ε.Α.