Εκλογές εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού

Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο σύλλογο του νομού Αργοσαρωνικού. Το αποτέλεσμα δείχνει αύξηση συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, με τους ψηφίσαντες να φτάνουν στους 200 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια τα 190.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά τις συνελεύσεις της ίδιας μέρας. Στη συνέλευση της Αίγινας έγιναν τρεις εισηγήσεις από τις τρεις παρατάξεις που κατέβαιναν στις εκλογές: την Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών (Ανταρσύα-Σύριζα), την Ταξική Επαναστατική Κίνηση (ΕΕΚ) και την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης αναδείχθηκε η θέση του συλλόγου για το “προσοντολόγιο” (το νόμο Γαβρόγλου που θεσπίζει επιπλέον κριτήρια για τις προσλήψεις) και τους διορισμούς.

Όσον αφορά στους διορισμούς, απέναντι στην πρόταση της ΑΣΕ- ΠΑΜΕ για 30.000 διορισμούς, τέθηκε η τοποθέτηση της Ταξικής Επαναστατικής Κίνησης για “κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς”. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους εργαζόμενους. Ενάντια στο “Προσοντολόγιο” πλειοψήφησε η θέση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για “διορισμούς με κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία”.

Επίσης προτάθηκε από την Ταξική Επαναστατική Κίνηση η απόφαση ενός σχεδίου δράσης, με συνελεύσεις και απεργία διάρκειας από τον Σεπτέμβρη, για τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Η πρόταση μειοψήφησε, με το μεγάλο μέρος των -συμβασιούχων ως επί το πλείστον- εργαζόμενων να κάνουν αποχή ή να ψηφίζουν λευκό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνει στην πρώτη θέση με 125 ψήφους την Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και πρώτο σε σταυρούς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη θέση είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ με 44 ψήφους και τρίτη δύναμη η Ταξική Επαναστατική Κίνηση με 21 ψήφους. Οι δύο αντιπρόσωποι του συλλόγου συνεπώς, εκλέγονται από την Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ.

* Την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Αίγινας, πραγματοποιείται εκδήλωση-συζήτηση του Συλλόγου, με θέμα “Κρίση και Ναρκωτικά” και ομιλήτρια την Κατερίνα Μάτσα, πρώην διευθύντρια και επιστημονική υπεύθυνη του 18 Άνω και στέλεχος του EEK.