Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου -Ψηφιακών μέσων Αττικής

Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου -Ψηφιακών μέσων Αττικής

 

Tάση εργατικής συσπείρωσης

για τους αγώνες της επόμενης μέρας

Στις 9 και 10 Μάρτη 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών μέσων Αττικής με αύξηση της συμμετοχής συναδέλφων σε σχέση και με τις προηγούμενες εκλογές και σαφή τάση συσπείρωσης. Μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο για το εργατικό κίνημα η αυξημένη συμμετοχή αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός για τον κλάδο αλλά και ευρύτερα για τη μαχητική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος την επόμενη μέρα.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στις 5/3, διεξήχθη μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, στην οποία παρουσιάστηκε ο απολογισμός της δραστηριότητας του ΣΥΒΧΨΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Ο μακρύς κατάλογος των μαχών που δόθηκαν με σημαντικές νίκες απέναντι σε γίγαντες όπως η εργοδοσία των Public, είναι ενδεικτικά για το ποιόν του Συλλόγου.
Στην πολιτική συζήτηση τέθηκαν απόψεις για το μέλλον του Συλλόγου αλλά και ευρύτερα του εργατικού κινήματος ενώ ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα του συντονισμού και της ενότητας των μαχητικών εργατικών κλάδων.

Είναι σαφές και από αυτή την εργατική συνέλευση πως η κοινή αγωνιστική δράση και η ενότητα των μαχητικών κλάδων και συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος είναι απαίτηση της εργατικής τάξης και πρέπει να διευρυνθεί.

Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ σύντροφος μέλος του ΕΕΚ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site του ΣΥΒΧΨΑ:
https://bookworker.wordpress.com