Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση: Απόφαση για την Παλαιστίνη

Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο “Κριστιάν Ρακόφσκι” και διαδικτυακή πλατφόρμα RedMed

Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση, Ερέτρια, Ελλάδα, 23-25 Ιουλίου, 2018
Απόφαση για την Παλαιστίνη

Υποστηρίξτε την πάλη του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό για μια ελεύθερη Παλαιστίνη!

Η 4η Ευρω-Μεσογειακή Συνδιάσκεψη τον Μάη του 2017 έδωσε έμφαση στις συνέπειες του πρώτου ταξιδιού του Τραμπ έξω από τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ: τον σχηματισμό ενός φιλο-ιμπεριαλιστικού πολεμικού άξονα από το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Σουδάν, ενάντια στο Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή, πρώτα από όλα την Χεζμπολάχ στον Λίβανο και το Συριακό καθεστώς του Μπασάρ Άλ Άσσαντ.

Αναπόφευκτα ο πρώτος στόχος και θύμα μιας τέτοιας ανίερης συμμαχίας είναι ο Παλαιστινιακός λαός, τα δικαιώματά του στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό, περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων.

Στις 14 Μάη [2018], οι ΗΠΑ άνοιξαν τη νέα πρεσβεία τους στην Αλ-Κουντς/ Ιερουσαλήμ. Ως εκ τούτου ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έκανε οριστική την αναγνώριση της Αλ-Κουντς/Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κατοχικού κράτους. Η άοπλη Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα δέχτηκε την επίθεση από τις Σιωνιστικές δυνάμεις, που σκότωσαν δεκάδες πολίτες, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας χιλιάδες, οδηγώντας έτσι σε μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους από τον Πόλεμο στην Γάζα το 2014. Την ίδια στιγμή χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί φυλακισμένοι είναι στις σιωνιστικές φυλακές, χωρίς δίκη, για χρόνια.

Η Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική προβοκάτσια και την σφαγή των Παλαιστίνιων στην Γάζα. Η Αλ-Κούντς/Ιερουσαλήμ ανήκει στους Παλαιστίνιους, είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης ως όλου! Ελευθερώστε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς φυλακισμένους!

Στις 19 Ιουλίου, η Ισραηλινή Κνεσσέτ, το Κοινοβούλιο του Σιωνιστικού κράτους ψήφισε τον ρατσιστικό Βασικό Νόμο του Σιωνιστικού Κράτους σαν της «Εθνικής Πατρίδας (μόνο) του εβραϊκού λαού». Όχι μόνο τα Αραβικά παύουν να είναι «επίσημη γλώσσα» αλλά ένα καταστροφικό χτύπημα δίνεται στα εξαιρετικά περιορισμένα δικαιώματα των Παλαιστίνιων Αράβων πολιτών της κατειλημμένης χώρας. Ο διαχωρισμός με βάση την εθνικότητα και την θρησκεία εγκαθιδρύεται, οι παράνομοι Εβραϊκοί εποικισμοί όχι μόνο νομιμοποιούνται αλλά επίσης εξυμνούνται σαν η υψηλότερη εθνική αξία του κατοχικού κράτους. Χιλιάδες Ισραηλινοί Εβραίοι στο Τελ-Αβίβ διαμαρτυρήθηκαν, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο Βασικό Νόμο απαρτχάιντ.

Καίγοντας το Παλαιστινιακό Ζήτημα, ελπίζουν να ανοίξουν το δρόμο για να επιτεθούν σε ό,τι θεωρούν τον κύριο εχθρό τους, το Ιράν. Ο Τραμπ αποφάσισε, στις 12 Μάη, να σκίσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν· είναι μια επίπτωση της επιστροφής του εμπορικού και οικονομικού εμπάργκο στο Ιράν καθώς ο Τραμπ επίσης απειλεί να εφαρμόσει εμπάργκο σε όλες τις εταιρείες που εγκαθιδρύουν οικονομικές και χρηματοπιστωτικές σχέσεις με το Ιράν, περιλαμβάνοντας τις εταιρείες των συμμάχων του και της Ε.Ε., δίνοντας σημαντική υποστήριξη στις πολεμικές πολιτικές του Σιωνισμού ενάντια στο Ιράν.

Η Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση καταγγέλλει τις κυρώσεις και την στρατιωτική κλιμάκωση ενάντια στο Ιράν. Για την ήττα του ιμπεριαλισμού, του Σιωνιστικού Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας στην περίπτωση που ένας πόλεμος ξεσπάσει!

Ένα διεθνές μαχητικό μέτωπο χρειάζεται στην περιοχή και παραπέρα να δυναμώσει και να παλέψει μαζί με τις ανερχόμενες επαναστατικές δυνάμεις, σε πολιτική ανεξαρτησία από τις τοπικές αστικές ελίτ και τον ιμπεριαλισμό, σε μαχητική αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους, Άραβες, Ιρανούς, Κούρδους και όλους τους καταπιεσμένους λαούς.

Παλέψτε την ιμπεριαλιστική, Σιωνιστική και Σαουδαραβική αντιδραστική πορεία προς τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή!

Έξω οι Ιμπεριαλιστές από όλη την Μέση Ανατολή!

Κάτω ο Σιωνισμός, πλήρης υποστήριξη στα εθνικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην Επιστροφή!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ!

Η Αλ-Κούντς/Ιερουσαλήμ ανήκει στους Παλαιστίνιους!

Από τον [Iορδάνη] Ποταμό ως την Θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί!

Για μια ελεύθερη, κοσμική, σοσιαλιστική Παλαιστίνη σε μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των ελεύθερων λαών της Μέσης Ανατολής!

Για την ήττα του ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του σε περίπτωση πολέμου ενάντια στο Ιράν, χωρίς πολιτική υποστήριξη στο καθεστώς των Μουλάδων!

25 Ιουλίου