Ψήφισμα της Έκτακτης Eυρω-Mεσογειακής Συνάντησης για τη Μακεδονία

 

Ο Μακεδονικός λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού! Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δε φέρνει την ειρήνη ούτε την αδελφοσύνη των λαών. Αποφασίστηκε υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σύμφωνα με τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Πρόκειται για μια συμφωνία ενάντια στο δικαίωμα του Μακεδονικού λαού να επιλέξει το όνομα της χώρας του, δίνοντας την εξουσία στο ελληνικό κράτος και την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει γι’ αυτό.
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια έχει ως κύριο στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας. Απειλεί να οδηγήσει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο χειρότερο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διάλυσε τη Γιουγκοσλαβία το 1999.
Οι βαλκανικοί λαοί ζουν τις συνέπειες της χρεοκοπίας του καπιταλισμού και ιδιαίτερα της αποσύνθεσης της ΕΕ. Χιλιάδες πρόσφυγες πεθαίνουν εξαιτίας του κλειστού ανατολικού βαλκανικού διαδρόμου. Η κοινωνική δυστυχία και ο θυμός αυξάνονται παντού.
Η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η έξοδος από τον καπιταλισμό. Μόνο η πάλη της εργατικής τάξης επικεφαλής του λαού μπορεί να φέρει την ειρήνη και την ελευθερία μέσω της νικηφόρας σοσιαλιστικής επανάστασης. Το διώξιμο του ιμπεριαλισμού από τα Βαλκάνια και η ανατροπή των καπιταλιστικών τάξεων και ελίτ είναι επείγον καθήκον. Η Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και η συντριβή της ΕΕ για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης είναι το μόνο μέλλον του λαού.
Έξω ο ιμπεριαλισμός από τα Βαλκάνια! Κλείστε όλες τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια!
Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας – Δικαίωμα αυτοδιάθεσης.
Αναγνώριση των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα – Δικαίωμα επιστροφής στους Σλαβομακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου πολέμου!
Κάτω οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις – όλη η εξουσία στους εργάτες!
Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
Θάνατος στο φασισμό – λευτεριά στο λαό!

Eρέτρια 25 Iουλίου 2018