της Άρτεμις Καρδουλάκη

Χορός, είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του Διονύση Καβαλιεράτου στην γκαλερί Μπερνιέ. Τα έργα του αποτελούνται από ξύλο, πηλό ή είναι καμωμένα με μικτή τεχνική. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζει 30 σχέδια μεγάλα σε χαρτί που προσεγγίζουν το θέμα του χορού.

Η ιστορικός της τέχνης Πωλίνα Κοσμαδάκη γράφει για την δουλειά του “Ο καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με την παράδοση της κλασικής τραγωδίας και σχεδιάζει ένα σώμα ανθρωπόμορφων χαρακτήρων που χορεύουν παραπέμποντας στην καταλυτική παρουσία του χορού στην αρχαία τραγωδία. Επίσης οικειοποιείται στοιχεία από την λαϊκή παράδοση, την ιστορία του εικοστού αιώνα, την φύση και για να μιλήσει για σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα πάντα με μέσο την παρωδία και τον αυτοσαρκασμό”.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 18 Ιουνίου.

Παράλληλα ο ίδιος παρουσιάζει μια διαφορετική δουλειά πάλι με θέμα τον χορό στο Ηρώδειο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέον και το Φεστιβάλ Αθηνών. Τίτλος της έκθεσης είναι  Αποπροσανατολισμένος χορός/Παραπλανημένος Πλανήτης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Πωλίνα Κοσμαδάκη.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 5 Ιουνίου μέχρι 31 Ιουλίου 2020.