Κρατούνται στις ελληνικές φυλακές

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε επαναστάτες», τονίζουν οι 11 Τούρκοι που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές με βαρύτατες καταδίκες 33 χρόνια ο καθένας! Οι 11 καταδικάστηκαν με βάση το νόμο περί τρομοκρατίας το περασμένο καλοκαίρι στο δικαστήριο στον Κορυδαλλό. Η βαρύτερη εναντίον τους κατηγορία ήταν η οπλοκατοχή από έναν από αυτούς – κατηγορία που σε μια κανονική δίκη θα μπορούσε να σταθεί ως πλημμέλημα με ποινή 2 – 3 χρόνια. Ωστόσο το ελληνικό δικαστήριο έκανε δεκτή την μαρτυρία στελέχους της αντιτρομοκρατικής και τους καταδίκασε ως τρομοκράτες επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές 33 χρόνων στον καθένα ακόμη και σε δύο πολύ νεαρές κοπέλες. Σε βάρος της Ελλάδας δεν έκαναν καμία πράξη, ούτε κατηγορήθηκαν. Φαίνεται όμως ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκφράζουν την ταξική τους αλληλεγγύη στο καθεστώς Ερντογάν…

Το μήνυμα των φυλακισμένων προς τον ελληνικό λαό αναφέρει:

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε επαναστάτες

Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι φασιστικές κυβερνήσεις. 

Λευτεριά στους 11 Επαναστάτες από την Τουρκία! 

Είμαστε 11 επαναστάτες από την Τουρκία, έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές. 

Στις 19 Μαρτίου του 2020, εκ μέρους του ιμπεριαλισμού και του φασιστικού κράτους της Τουρκίας, μια συνωμοσία του ελληνικού κράτους οδήγησε στην σύλληψή μας. 

Γράφτηκε εναντίον μας μια δικογραφία με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους του ιμπεριαλισμού. Στο δικαστήριο, που μας πήγαν έπειτα από 16 μήνες, 11 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε συνολικά 333 χρόνια κάθειρξης, παρότι δεν υπήρξαν νομικά στοιχεία εναντίον μας. 

Οι λόγοι που προέβαλε το δικαστήριο σαν απόδειξη για τις ποινές των 333 ετών φυλακής, με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που επιβλήθηκαν, ήταν οι ακόλουθοι:

1. Η κατοχή φωτογραφιών των Μαρξιστών-Λενινιστών επαναστατών ηγετών και των μαρτύρων της επανάστασης 

2. Το ότι κάναμε το σήμα της νίκης,

3. Το ότι φωνάζαμε πολιτικά συνθήματα,

4. Το ότι μέναμε 9 άνθρωποι μαζί στο ίδιο σπίτι,

5. Σύμβολα όπως το κόκκινο αστέρι, το σφυροδρέπανο ή και κόκκινες σημαίες με αυτά τα σύμβολα (ψηφιακά σε υπολογιστές)… 

Εκτός απ’ αυτά, τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι, δεν έχουν καμία σχέση με τους 10 από τους 11 καταδικασθέντες, που καταδικάστηκαν σε 333 χρόνια. 

Τα όπλα ανήκουν σε έναν φίλο ενός από τους κατηγορουμένους, πρόσφυγα από το Κουρδιστάν. Εκείνος είχε αποθηκεύσει τα όπλα, για να τα πάρει όταν επιστρέψει και να τα στείλει στο Κουρδιστάν. 

Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να τονίσουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας εν εξελίξει επαναστατικός αγώνας για ελευθερία απέναντι στην φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν στη χώρα μας. Επιδιώκουν να παρουσιάσουν τον επαναστατικό αυτό αγώνα ως απονομιμοποιημένο από τους ιμπεριαλιστές και τον τουρκικό φασισμό. Επιδιώκουν να παρουσιάσουν τους επαναστάτες ως “τρομοκράτες”. 

Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. 

Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχικές φασιστικές κυβερνήσεις που εκμεταλλεύονται τους λαούς, δολοφονούν και έχουν οδηγήσει όλο τον κόσμο σε μια αιματοχυσία. 

Το να είσαι επαναστάτης, να παλεύεις για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, να πολεμάς για την απελευθέρωση των λαών δεν είναι έγκλημα, είναι η πιο έντιμη πράξη στον κόσμο. 

Οι ποινές των 333 ετών που μας επιβλήθηκαν, δεν είναι νόμιμες, είναι πολιτικές και ιδεολογικές. 

333 έτη στη φυλακή είναι ποινές που επιβλήθηκαν ως απαίτηση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του συμμαχικού Τουρκικού φασισμού. 

Με αυτές τις ποινές, στοχεύουν να καταδικάσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών με “τρομοκρατικές” δημαγωγίες. 

Δεν αποδεχόμαστε αυτήν την παρανομία και αδικία. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε αυτή την αδικία, θα αντισταθούμε. 

Προς τον ελληνικό λαό

Μία διεθνής καμπάνια ξεκίνησε από την επιτροπή “Θέλουμε Δικαιοσύνη” για την απελευθέρωση των 11 επαναστατών από την Τουρκία. 

Σαν κομμάτι αυτής της καμπάνιας, ξεκίνησε μια εκστρατεία με το αίτημα: “Ελευθερία και Δικαιοσύνη για τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία.” 

Αυτή η εκστρατεία, που ξεκίνησε στο Βερολίνο, στη Γερμανία, θα καταλήξει στην Ελλάδα αφού περάσει από την Αγγλία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ιταλία. 

Καλούμε όλους τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, τις επαναστατικές, δημοκρατικές, προοδευτικές ατομικότητες, τις οργανώσεις, τους θεσμούς, τα κόμματα κ.λπ., σε όλες τις χώρες που θα επισκεφτεί η εκστρατεία, να δείξουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη με τους 11 Τούρκους φυλακισμένους επαναστάτες. 

Σε αυτή την εκστρατεία, χρειαζόμαστε ιδιαίτερα την υποστήριξη και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. 

Ο ελληνικός λαός, των Ελλήνων επαναστατών, των σοσιαλιστών, των κομμουνιστών, είναι από τους λαούς που έχουν πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα  στον κόσμο, για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. 

Η αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ενάντια στον Ναζισμό, ο αγώνας των Ελλήνων ανταρτών με τα ηρωικά έπη που γράφτηκαν στην ιστορία, ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για εμάς τους επαναστάτες στην Τουρκία. 

Στις 19 με 22 Δεκεμβρίου του 2000, ο τουρκικός φασισμός ξεκίνησε μια επίθεση σφαγής στους επαναστάτες κρατούμενους σε όλες τις φυλακές. Ακριβώς όπως οι Ελληνίδες γυναίκες που δεν παραδόθηκαν στους Οθωμανούς και έπεσαν στο χορό του Ζαλόγγου, έτσι κι εμείς δεν παραδοθήκαμε, αλλά  χορέψαμε υπό τον ρυθμό των εκρήξεων και των σφαιρών. 

Ως Τούρκοι επαναστάτες, δε βλέπουμε τους Έλληνες εξουσιαστές σαν κάτι διαφορετικό από τον Τουρκικό φασισμό, ούτε τον ελληνικό λαό διαχωρισμένο από τον λαό της Τουρκίας. Όλοι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί του κόσμου είναι αδέρφια. Ο εχθρός μας είναι ένας. Ο αγώνας είναι κοινός. 

Οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχικές κυβερνήσεις βάζουν στην άκρη τις αντιθέσεις τους και ενώνονται εναντίον των λαών και των επαναστατών. Εμείς, οι λαοί του κόσμου, πρέπει επίσης να ενωθούμε και να οργανώσουμε μια ισχυρή διεθνιστική αλληλεγγύη. 

Οι ποινές των 333 ετών που επιβλήθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία φανερώνουν την ενότητα των συμφερόντων μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των συμμαχικών τους δυνάμεων, καθώς και την ταξική τους συμμαχία εναντίον των Μαρξιστών-Λενινιστών επαναστατών. 

Οι ποινές των 333 ετών που μας επιβλήθηκαν, ουσιαστικά επιβλήθηκαν στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία, στον αγώνα για δικαιώματα. 

Την ίδια στιγμή, θέλουν να καταδικάσουν σε 333 χρόνια τον αγώνα του ελληνικού λαού για δικαιώματα. 

Ο απελευθερωτικός αγώνας του λαού δεν είναι “τρομοκρατία”. 

Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ. Ο τζίρος του παγκόσμιου εμπορίου όπλων έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του εμπορίου ναρκωτικών τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Και το 40% αυτού του εμπορίου, διεξάγεται απ’ τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. 

Υπάρχει μεγαλύτερος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ, που δηλητηρίασε και μάτωσε όλους τους λαούς του κόσμου; 

Σας καλούμε να μην αντιλαμβάνεστε την υπόθεσή μας ως υπόθεση “τρομοκρατίας”. Αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση πολιτική. 

Ο αγώνας μας στρέφεται εναντίον του ιμπεριαλισμού και του τουρκικού φασισμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεργάστηκε μαζί τους και μας επέβαλε αυτές τις ποινές κάθειρξης. Αυτές οι ποινές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιτίθενται  και στον αγώνα του ελληνικού λαού για δικαιώματα. 

Ας δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη σε αυτήν τη δίκη. Να δικάσουμε και να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και των ΗΠΑ, τον τουρκικό φασισμό, και τη συμμαχική κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Σας χαιρετίζουμε με εκτίμηση και σεβασμό, 

Οι 11 Τούρκοι Επαναστάτες Κρατούμενοι στην Ελλάδα:

– Ali Ercan Gökoğlu (Φυλακές Μαλανδρίνου)

– Burak Ağarmış (Φυλακές Μαλανδρίνου)

– Hasan Kaya (Φυλακές Μαλανδρίνου)

– Sinan Çam (Φυλακές Μαλανδρίνου)

– Anıl Sayar (Φυλακές Αγίου Στεφάνου-Πάτρας)

– Şadi Naci Özpolat (Φυλακές Τρικάλων)

– Sinan Oktay Özen (Φυλακές Δομοκού)

– İsmail Zat (Φυλακές Δομοκού)

– Harika Kızılkaya (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)

– Hazal Seçer (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)