ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ

Στην αρχή η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία για τις 24 Νοέμβρη, μαζί με τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στο δημόσιο.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ανέμεναν μια αντίστοιχη κίνηση από τη ΓΣΕΕ, έστω και ως πρόσχημα, ενάντια στην εκκωφαντική σιωπή και απουσία της από το αντεργατικό όργιο που συμβαίνει καθημερινά στους εργασιακούς χώρους.

Αντ’ αυτού, δέκα περίπου μέρες μετά, με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ), αποφασίζει ξεχωριστή απεργία, μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για τις 8 Δεκέμβρη. Σε μια απίστευτη επίδειξη γραφειοκρατικού απεργοσπαστισμού, οι συγκεκριμένες παρατάξεις, συναποφάσισαν να ακυρώσουν την πραγματοποίση μιας ενιαίας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Η Συνομοσπονδία που μόλις πριν από ενάμιση χρόνο μας καλούσε να πούμε ναι στο δημοψήφισμα για την αποδοχή των μνημονίων, τρέμει το ενδεχόμενο μιας πανεργατικής απεργιακής πάλης, που είναι βέβαιο, πως όπως και στις 4 Φλεβάρη θα την ξεπεράσει.

Το ΠΑΜΕ, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ –στην οποία αντιτάχθηκε- αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ της 8 Δεκέμβρη, αφήνοντας την ΑΔΕΔΥ μόνη της. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ΑΔΕΔΥ συζητάει και επανεξετάζει την προειλημμένη απόφασή της.

Σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πυκνό από πολιτικές εξελίξεις και κινητοποιήσεις, αυτή η απεργία μπορεί να είναι ένα πραγματικό βήμα πάλης ενάντια στην κυβέρνηση. Όσο και αν προσπαθούν να ακυρώσουν την κοινή πάλη εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και αν επιδιώκουν να ρίξουν μια απεργιακή τουφεκιά, θα παλέψουμε ώστε η απεργία αυτή να γίνει σημείο συναντησης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής. Πάρτε μέρος στις απεργίες 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη. Εμπρός για μια γενική απεργία διαρκείας!

Ν. Π.