ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΊΟΥ ΠΕΙΡΑΙΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ ΚΟΎΝΕΒΑ

Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών

Ενώ οι δράστες της φρικαλέας δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στην βουλγάρα μετανάστρια, συνδικαλίστρια εργάτρια (τώρα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Κωνσταντίνα Κούνεβα παραμένουν «άφαντοι» για τα δικαστήρια και την αστυνομία, το Εφετείο Πειραιά στις 1 Μάρτη αποφάσισε ότι η εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ δεν έχει καμιά ευθύνη για το μεγάλο αυτό ταξικό έγκλημα. Ακυρώνει έτσι την πρωτόδικη απόφαση του 2013 με την οποία, με καθυστέρηση 5 χρόνων, αναγνωρίζονταν η καθοριστική ευθύνη της εταιρείας στην επίθεση.

Αυτή είναι πλέον η τελεσίδικη ετυμηγορία της αστικής «δικαιοσύνης». Η απόφαση του Εφετείου –ένα εξόφθαλμο σύμπτωμα της εξαχρείωσης του αστικού δικαστικού σώματος και σήψης της αστικής εξουσίας συνολικά- δείχνει την θανάσιμη αγωνία των αστικών αρχών ενάντια σε οτιδήποτε συνδέεται με το ζήτημα της Κωνσταντίνα Κούνεβα και το κίνημα αλληλεγγύης στο πλευρό της. Είναι μια πολιτική απόφαση που εκδηλώνει την ανάγκη της άρχουσας τάξης να δώσει, ένα δικαστικό προηγούμενο «μηδενικής ανοχής» για τον ταξικό πόλεμο με τους εργαζόμενους.

Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να δώσει τη δική της απάντηση «μηδενικής ανοχής» απέναντι στην τάξη των οργανωτών και εμπνευστών της δολοφονικής επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα –αλλά και της Κυβέρνησης του Τρίτου Μνημονίου που έχει διατηρήσει άθικτους όλους τους δολοφονικούς εργοδοτικούς μηχανισμούς, ενώ επεκτείνει περαιτέρω τις ελαστικές σχέσεις και την απλήρωτη και μαύρη εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η κατάργηση όλης αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και η τιμωρία των αυτουργών της επίθεσης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και όσων τους καλύπτουν, είναι ένα πολιτικό καθήκον του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του.

Ε. Α.