H εκλογή της κας Γκιόκα ως προέδρου του Κέντρου πρόληψης Φαέθων μετά από πρόταση του δημάρχου έχει διπλή ανάγνωση, κοινωνική και πολιτική:

      1) Οι απόψεις της κας προέδρου -πιθανότατα και αυτού που την πρότεινε, του κ. Ζενέτου- που αφορούν τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις αιτίες τους είναι τουλάχιστον συντηρητικές, αν όχι αντιδραστικές. Αυτό εκφράζεται στη θέση της, στην ιστοσελίδα του κέντρου Φαέθων.

      Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι εξαρτήσεις έχουν σχέση μόνο με την οικογένεια στηρίζοντας την αντιδραστική άποψη που στηρίζεται στο χουντικό πρότυπο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Δεν υπάρχει στο μυαλό της, η σκέψη ότι η εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο που είναι, έχει τις ρίζες της βαθιά στην κρίση της κοινωνίας και του πολιτισμού, βεβαίως και της οικογένειας ως μέρους όμως της κοινωνικής κρίσης. Δεν σχετίζεται μόνο με το ευάλωτο ψυχολογικό υπόστρωμα κάποιου συγκεκριμένου ατόμου, αλλά και με την κοινωνική ευαλωτότητα και τη ρήξη των κοινωνικών δεσμών που έχει επέλθει από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Εκφράζει τη δυσφορία τού ατόμου μέσα σε ένα πολιτισμό παρακμής, και τον ”πολιτισμό” του συστήματος ως πηγή δυστυχίας. Μια δυσφορία που ωθεί τα πιο ευάλωτα άτομα στην αναζήτηση δρόμων φυγής από αυτή την αβίωτη πραγματικότητα. Έτσι, εγκαθιδρύεται η σχέση αυτού του ατόμου με την ουσία, το αντικείμενο της εξάρτησής του.

      Το καπιταλιστικό σύστημα, το ακαδημαϊκό και ψυχιατρικό κατεστημένο, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον ορισμό (λανθασμένο – αντιδραστικό) της τοξικομανίας ως νόσο του εγκεφάλου και μάλιστα ανίατη, υπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τη στρατηγική της βιοεξουσίας που χρησιμοποιεί την τοξικομανία ως μέσο κοινωνικού ελέγχου των μαζών.

2) Στις 3 Μαρτίου 2021, στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ιλίου ζητήθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ιδέες (αναφέρθηκαν παραπάνω) και την δράση της κας Γκιόκα..

      Θέματα πού όπως γνωρίζουμε έχουν ήδη συζητηθεί στο Δ.Σ. του δήμου Πετρούπολης και πιθανόν και στο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων-Καματερού. Ο δήμαρχος κος Ζενέτος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση, διότι έχει αντιληφθεί πολύ καλά το βάρος της ευθύνης που έχει και προσπαθεί να κρυφτεί, κάτι που άλλωστε συνηθίζει. Είναι αυτός που πρότεινε την κα Γκιόκα για πρόεδρο του Κέντρου, είναι αυτός ο οποίος στηρίζει τις επιθέσεις της κας Γκιόκα κατά των εργαζομένων του Κέντρου, γιατί μέχρι σήμερα δεν τις καταδίκασε, είναι αυτός που δεν αντέδρασε στο παράτυπο της εκλογής της, όπως ήδη αναφέρουμε. Πώς αλλιώς μπορεί να κατανοηθεί η επιστολή της κας Γκιόκα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπου αναφέρει λεπτομερώς και δικαιολογεί ανεπιτυχώς, τις αιτιάσεις της για τις πράξεις όπου συμμετέχει και την προφανή της διάθεση να συζητηθούν τα προβλήματα στο Δ.Σ.

      Τι έχει πράξει η κα Γκιοκα; Αποκαλούσε ουσιαστικά τους εργαζόμενους ”τεμπέληδες” λέγοντάς τους: ”Είμαι τρείς μέρες εδώ και δεν βλέπω να κάνετε τίποτα”, ”Δεν σας ξέρει κανείς”, ”Δεν τρέχετε ”. Επεμβαίνει στα επιστημονικά προγράμματα των υπευθύνων του κέντρου. Μπορεί να μας αναφέρει σε ποιές επιστημονικές αποδείξεις στηρίζει τις συγχυσμένες απόψεις της; Έχει επιστημονική επάρκεια για κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι και αυτό δεν προκύπτει από τις αρμοδιότητές της από το καταστατικό; Γιατί λοιπόν προσπαθεί να τρομοκρατήσει το προσωπικό; Έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της σε ανάλογο ή σχετικό χώρο και από που αντέγραψε την συμπεριφορά της; Έδωσε εντολή διενέργειας οικονομικού ελέγχου κόστους 12.400 ευρώ. Έπραξαν το ίδιο και οι προηγούμενοι πρόεδροι του κέντρου; Γιατί την μια ημέρα απέλυσε τον λογιστή και την επόμενη τον επαναπροσέλαβε; Έχει χρηματίσει ποτέ πρόεδρος του κέντρου προερχόμενος από τους δήμους Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων -Καματερού; Εάν όχι, γιατί ;

      Με αυτά τα ερωτηματικά αναπάντητα, δικαιολογείται κανείς να αναρωτηθεί αν ο δήμαρχος κ. Ζενέτος χρησιμοποιεί το κέντρο πρόληψης και την εργασία του ως κέντρο ψηφοθηρίας του στο δήμο…

      Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν απλώς επανάληψη της ίδιας τακτικής που ακολουθεί και με τις επιδοτήσεις στους τοπικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους κ.λπ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ