ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σύλλογος Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Oι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζόμενων στο ΤΕΕ, στις 11 Απριλίου, έδωσαν την πλειοψηφία (41,2%) σε ένα ριζοσπαστικό μετωπικό σχήμα της αριστεράς και έδειξαν την ωρίμανση σε αγωνιστική κατεύθυνση των εργαζόμενων. Το αποτέλεσμα αυτό μαζί με τα αποτελέσματα στην ΟΕΝΓΕ, τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Λειβαδειάς και στο σωματείο της Aλουμίνιον, δείχνει την τάση στο εργατικό κίνημα για συγκρότηση σε αριστερή ριζοσπαστική κατεύθυνση.

Τα πολιτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα τίθενται με ριζοσπαστικό τρόπο από το εργατικό κίνημα που αποφασιστικά υποδεικνύει στις αμήχανες ηγεσίες της αριστεράς τη διέξοδο.

Αβραμίδης Κώστας

Ανακοίνωση της “Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ”

Συνάδελφοι, οι εκλογές για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ και για την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ που έγιναν την Δευτέρα 11 Απριλίου, έδωσαν την πρώτη θέση στο συνδυασμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ “Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο ΤΕΕ” & “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ”.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ με ποσοστό 41,2% στήριξαν το ψηφοδέλτιο της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” και ψήφισαν την αλλαγή πολιτικής του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, καταδικάζοντας ηχηρά την αντιδημοκρατική και φιλοεργοδοτική προηγούμενη πλειοψηφία. Άνοιξαν το δρόμο για ένα σωματείο, που μπορεί να οικοδομήσει με συλλογικό τρόπο και δημοκρατικές λειτουργίες το ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι στα μαύρα σύννεφα που σωρεύονται με τα μνημόνια πάνω από το ΤΕΕ αλλά και το δημόσιο γενικότερα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτελεί νίκη μόνο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το ψηφοδέλτιο της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” στηρίχθηκε επίσης από πολλούς εργαζόμενους που δεν έχουν ιδεολογική ταύτιση με την αριστερά. Αυτό όμως που έπεισε τους συναδέλφους αυτούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας είναι η αναγκαιότητα να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη στις συλλογικές διαδικασίες. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι στοιχειώδης όρος για την άμυνά μας, μπροστά στις επερχόμενες εξελίξεις που απεργάζεται τρόικα και κυβέρνηση.
Πιστεύουμε πως τώρα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε ένα Σύλλογο ανεξάρτητο από κυβέρνηση και εργοδοσία, που να στηρίζει τον αγώνα του στην εργατική δημοκρατία και τις συναδελφικές σχέσεις.
Πιστεύουμε πως μπορεί να φτιαχτεί ένας νέος Σύλλογος, που θα συμβάλλει μαζί με άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους στην οικοδόμηση ενός ρεύματος αντίστασης, με στόχο την ανατροπή και την ακύρωση των μνημονίων.
Πιστεύουμε ότι η ενότητα που κατακτήθηκε και εκφράστηκε με το κοινό ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ αποτελεί κατάκτηση των εργαζόμενων και πρέπει να διαφυλαχθεί και να διευρυνθεί.

Αποτελέσματα
Εγγεγραμμένοι: 177, Ψήφισαν: 143, Έγκυρα: 133, Λευκά: 8, Άκυρα: 2
1. “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ” & “Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο ΤΕΕ” (ανεξάρτητοι εργαζόμενοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ): 54 ψήφοι (41,22 %), 3 έδρες στο Δ.Σ και 2 για την Ομοσπονδία.
2. «ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και όμοιοι): 46 ψήφοι (33,59 %), 3 έδρες στο Δ.Σ και 2 για την Ομοσπονδία.
3. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ» (παράταξη που συσπειρώνει σε απολίτικη τοπικιστική βάση στην Περιφέρεια): 23 ψήφοι (17,56 %) 1 έδρα στο Δ.Σ και 1 για την Ομοσπονδία.
4. «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΤΕΕ» (ΠΑΜΕ/KKE): 10 ψήφοι (7,63 %) δεν βγάζει καμιά έδρα και κανένα σύνεδρο.