ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΚ

Μετά τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, για τις ευρωεκλογές του 2014, το Κόμμα έχει αναπτύξει μια πλατιά καμπάνια σε εργατικούς χώρους, η οποία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη. Η στοχευμένη, εργατικού χαρακτήρα παρέμβασή μας, ως πλευρά της συνολικής παρέμβασης σε όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, έχει ως σημαντικό σταθμό τις εκλογές, όμως πάει και πέρα από αυτές. Το Ε.Ε.Κ. τις μέρες αυτές επισκέπτεται και συνομιλεί, παρουσιάζοντας το πολιτικό του πρόγραμμα, σε εργατικούς χώρους που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν σε απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις (ενδεικτικά αναφέρουμε τους εργαζόμενους στο Μετρό, στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, στους εργαζόμενους του ΤΕΕ, τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, στο χώρο της υγείας και της ψυχικής υγείας με Αγ. Σάββα, Ελπίς Δαφνί, Δρομοκαϊτειο), χώρους που η επίθεση της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και μέσα στην προεκλογική περίοδο (ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΟΣΥ), σε τμήματα των ανέργων αλλά και των άγρια εκμεταλλευομένων εργαζόμενων στο εμπόριο, όπου σχεδιάζεται ειδική μαζική παρέμβαση.

Αυτού του είδους η απεύθυνση, με την ανοιχτή πρόσκληση οργάνωσης στο Ε.Ε.Κ., ψήφισής του στις ευρωεκλογές, με το κάλεσμα να δυναμώσουν παντού οι εκφράσεις της ανεξάρτητης οργάνωσης και δράσης από το κράτος και τα αφεντικά, των ίδιων των εργαζομένων με τη δημιουργία των δικών τους Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα, και κυρίως με την προγραμματική πρόταση της εργατικής εξουσίας, ως πρότασης πραγματικής διεξόδου από την κοινωνική καταστροφή, αποτελεί μια απεύθυνση που βλέπει την εργατική τάξη και ευρύτερα τους εργαζόμενους ως την δύναμη που τώρα θα πρέπει να εξοπλιστεί και να προετοιμαστεί πολιτικά και οργανωτικά για τα διλήμματα της επόμενης περιόδου. Με το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, όπλο για την πάλη για εργατική εξουσία, και την κατάργηση κάθε εξουσίας, το τσάκισμα του φασισμού, την ακύρωση οποιονδήποτε παιχνιδιών στην πλάτη της εργατικής τάξης.
N.Π.

 

Δείτε εδώ τις επεμβάσεις του ΕΕΚ για την εβδομάδα:

28/4-2/5: http://eek.gr/index.php/concerninglabor/2569-proeklogikes-epemvaseis-tou-ergatikou-epanastatikou-kommatos-gia-tin-evdomada-28-4-2-5

5/5-12/5:http://www.eek.gr/index.php/concerninglabor/2582-proeklogikes-epemvaseis-tou-eek-gia-tin-evdomada-5-5-12-5

14/5-22/5: http://www.eek.gr/index.php/concerninglabor/2629-ergatikes-epemvaseis-14-5-22-5-2014