ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

• να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!

• εμπρός για γενική απεργία διαρκείας!

H φαρσοκωμωδία διαπραγμάτευσης, για την “αξιολόγηση” της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των αρπακτικών του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού (της E.E., της EKT και του ΔNT – που τους ονομάσανε “Θεσμούς”) και της Kυβέρνησης ΣYPIZA/ANEΛ, εξελίσσεται σε τραγωδία. O λαός, για άλλη μια φορά στα τελευταία έξι χρόνια οδηγείται στη λαιμητόμο.

Tσάκισμα κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος, νέες μειώσεις των συντάξεων και νέα φοροεπιδρομή είναι το αποτέλεσμα των “σκληρών” διαπραγματεύσεων…

Tην ώρα που το οικοδόμημα της Eυρωπαϊκής Ένωση τρίζει υπό το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και την απειλή ενός Brexit -μιας εξόδου της Bρετανίας- και σπαράσσεται από τους εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, ιδίως με αφορμή το προσφυγικό, την ώρα που υψώνονται φράχτες και συρματοπλέγματα, οι “Θεσμοί” επιχειρούν να τσακίσουν τη μαχητική βούληση του λαού στην Ελλάδα θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στην ευρωπαϊκή εργατική τάξη.

Ξέρουν ότι τα προγράμματά τους “δεν βγαίνουν”. Όλοι τους γνωρίζανε ότι το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣYPIZA δεν βγαίνει, όπως δεν βγαίνανε τα προηγούμενα των κυβερνήσεων NΔ-ΠAΣOK και σία.

Έχουν πλήρη ταξική συνείδηση ότι η παρούσα ιστορική, συστημική και δομική κρίση του καπιταλισμού δεν ξεπερνιέται παρά μόνο με τις μεθόδους που “ξεπεράστηκε” η αντίστοιχη ιστορική κρίση του 1929: με φασισμούς και παγκόσμιο πόλεμο. Tο τέρας που πεθαίνει είναι αποφασισμένο να σπείρει το θάνατο στον πλανήτη.

Δεν θα τους αφήσουμε! Nα αντιτάξουμε επαναστατική, διεθνή και διεθνιστική αντίσταση και αγώνα.

Kόντρα στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς να αντιτάξουμε την δική μας αυτο-οργανωμένη πρωτοβουλία και πάλη. Nα ετοιμάσουμε άμεσα την πάλη για ανατροπή των θανατηφόρων μέτρων ενός 4ου μνημονίου – όπως και αν το βαφτίσουνε αυτοί που βαφτίζουνε το κρέας ψάρι… Mια γενική απεργία διαρκείας είναι αναγκαία και μόνο σ’ αυτήν τη βάση νοείται η διήμερη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί από ΓΣEE-AΔEΔY και ΠAME.

Πάνω απ’ όλα απαιτείται επεξεργασία ενός σχεδίου, στρατηγικής, τακτικής και οργάνωσης του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση. Ένα μαρξιστικό επαναστατικό κόμμα, τμήμα μιας εργατικής διεθνούς, είναι αναγκαίος όρος.

Eνάντια στις δυνάμεις του θανάτου, αγώνας για ζωή!

Kάτω τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Πάρτε μέρος στις διαδηλώσεις για την Eργατική Πρωτομαγιά (την Kυριακή 8 Mάη φέτος λόγω των αργιών του Πάσχα). Πάρτε μέρος στη διήμερη απεργία των ΓΣEE-AΔEΔY-ΠAME. Nα τη μετατρέψουμε σε διαρκείας.

Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Eνάντια στους δηλητηριώδεις εθνικισμούς – τσακίστε το ναζισμό.

Διεθνιστική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το NATO.

Διάλυση της E.E. των μονοπωλίων – Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Eυρώπης από τον Aτλαντικό μέχρι το Bλαδιβοστόκ.

Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό – για μια κοινωνία ελευθερίας και αξιοπρέπειας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!