για απόπειρες διάλυσης συνδικάτων στην Αλαμπάμα

Η εκστρατεία μποϊκοτάζ έρχεται μετά από πολλαπλές αναφορές για την προσπάθεια της Amazon να εμποδίσει τις οργανωτικές προσπάθειες των εργαζομένων στην αποθήκη Μπεσεμίρ στην Αλαμπάμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια ψηφοφορία για τη δημιουργία συνδικάτου.

Καθώς οι εργαζόμενοι στην αποθήκη Μπέσεμιρ της Amazon στην Αλαμπάμα ψηφίζουν για να αποφασίσουν για το συνδικάτο, έχει προγραμματιστεί μια εκστρατεία αλληλεγγύης για το μποϊκοτάζ των υπηρεσιών του Αμαζονίου. Ένα «απλό εβδομαδιαίο μποϊκοτάζ» της Amazon που ξεκίνησε την Κυριακή 7 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 13 Μαρτίου. Το μποϊκοτάζ είναι απάντηση στις προσπάθειες της Amazon να εμποδίσει τις προσπάθειες των εργατών να οργανώσουν αυτό που θα είναι το πρώτο συνδικάτο σε μια από τις αποθήκες της.

Η έκκληση για μποϊκοτάζ, που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου καλεί τους πελάτες της Amazon σε όλη τη χώρα να μην χρησιμοποιούν καμία από τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της online υπηρεσίας ροής βίντεο, του Prime Video, ακόμα και των έξυπνων ομιλητών του Amazon Echo. Η εκστρατεία ζητά να συμμετάσχουμε στο μποϊκοτάζ και να «υποστηρίξουμε τους εργάτες της Amazon και να ενημερώσουμε την εταιρεία ότι δεν εγκρίνουμε τις τακτικές διάλυσης των συνδικάτων».

Η Amazon έχει μακρά ιστορία διάλυσης συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης μεγάλων εταιρειών παροχής συμβουλών κατά των συνδικάτων, όπως το Κέντρο Ανεξάρτητων Υπαλλήλων (πληρώνοντάς τους 3.000 δολάρια την ημέρα) για την απόλυση όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση για ασφαλείς συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της.

Σε συνέντευξή του ο Στιούαρτ Άπλμπάουμ, πρόεδρος της Ένωσης Λιανικής Πώλησης, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων, δήλωσε ότι η Amazon πραγματοποίησε «την πιο επιθετική αντισυνδικαλιστική προπαγάνδα που έχω δει ποτέ», αναφερόμενος στη δράση της εταιρείας ενάντια στις προσπάθειες συνδικαλισμού της Αλαμπάμα.

Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μια καταιγίδα αντισυνδικαλιστικών μηνυμάτων κειμένου και βίντεο προπαγάνδας από την Amazon. Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές για τη χειραγώγηση των φωτεινών σηματοδοτών έξω από την αποθήκη, για την αύξηση των «μέγιστων πράσινων φωτεινών σηματοδοτών» από τον Δεκέμβριο του 2020, ώστε να αποτραπεί η φιλοσυνδικαλιστική έρευνα κοντά στις εγκαταστάσεις της αποθήκης. Παρά τις προσπάθειες αυτές, πάνω από 3.000 από τους 5.800 εργαζόμενους στην αποθήκη υπέγραψαν την αίτηση δηλώνοντας το «ενδιαφέρον» τους για συνδικαλισμό στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, το οποίο διεξάγει την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και οι εργαζόμενοι έχουν διορία μέχρι τις 29 Μαρτίου για να ταχυδρομήσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια ψηφοφορία που λαμβάνει χώρα σε αποθήκη της Amazon, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια συνδικαλισμού στο Ντέλαγουερ το 2014. Εάν οι εργαζόμενοι συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους 50% υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για άλλες παρόμοιες προσπάθειες συνδικαλισμού όχι μόνο εντός της Amazon, αλλά και μεταξύ των σε μεγάλο βαθμό ανοργάνωτων διανομέων των ΗΠΑ.

Άρ. Μα.