Για τη στάση μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας

 

 

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργάνωσαν μια αποτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μάη με ομπρέλα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, δηλ. το πρόγραμμα της ταξικής συνεργασίας. Η στάση του κάθε αγωνιστή και σωματείου στην εν λόγω απεργία ήταν κρίσιμη για να απορριφθεί η θέση ότι για να σωθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να σωθεί ο καπιταλισμός.

Η απεργία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ απέτυχε αλλά το πολιτικό σχέδιο να μην οργανωθεί καμιά απεργιακή κινητοποίηση στις 13-15 Ιούνη όταν ψηφίζονταν τα νέα προαπαιτούμενα των ΣΥΡΖΙΑ-ΑΝΕΛ πέτυχε. Χωρίς ένα συνεκτικό σχέδιο μάχης κανένας πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί.

Παρ΄όλα αυτά η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στις 14 Ιούνη μια πανελλαδική στάση εργασίας, χωρίς τη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ αυτή τη φορά. Η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) συμμετείχε στην πανελλαδική στάση εργασίας, ενώ στην απεργία της 30 Μάη είχε αποφύγει να λάβει θέση.

Αν και η στάση εργασίας θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην ψήφιση των μέτρων, στο ΙΚΑ Μαγνησίας (που η πλειοψηφία στο ΔΣ είναι πασοκοδεξιοί) συνέβησαν παράδοξα πράγματα. Η Πρόεδρος του σωματείου ενημέρωνε για την στάση εργασίας τους υπαλλήλους, ενώ αντίθετα μέλος της πλειοψηφίας του ΔΣ (Δ. Κουτσούκος) ενημέρωνε ότι η στάση εργασίας δεν αφορά το Ν. Μαγνησίας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή (πρόεδρο επί σειρά ετών του τοπικού σωματείου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αντιπρόσωπο στην ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) να επικαλεστεί άγνοια.

Η μειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου κατήγγειλε το γεγονός με ανακοίνωσή της:

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εργαζομένων ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας καταγγέλλει τη στάση του Δημήτρη Κουτσούκου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας, για τη προσπάθειά του να αποτρέψει τους/τις εργαζόμενους/ες να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την 14/6/2018 που είχε ανακοινώσει η Ομοσπονδία μας ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά δεν συνάδει με εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου μας, που όχι μόνο υπονομεύει τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά ευτελίζει και το θεσμό της Προέδρου του Συλλόγου μας, που ορθά επικοινώνησε στο υποκατάστημα την στάση εργασίας.

Η ΕΑΚ καλεί την πλειοψηφία του Συλλόγου μας να αποπέμψει τον Δ. Κουτσούκο από το ΔΣ, να δημοσιοποιήσει στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ τη στάση εκλεγμένου μέλους του ΔΣ που δεν συνάδει με την ιδιότητα του συνδικαλιστή.

 

Γιάννης Χατζηγιάννης

Εργαζόμενος ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας