του Αρ.Μα.

Στην πιο πλούσια και ισχυρή χώρα του πλανήτη, στις HΠA, η πανδημία του κορονοϊού κάνει θραύση. 215.344 τα κρούσματα του κορονοϊού (μια θλιβερή πρωτιά σε όλο τον κόσμο), 5.112 θάνατοι (μέχρι την Πέμπτη 2 Aπριλίου).

H εξάπλωση της επιδημίας είναι ευθέως ανάλογη με την πολιτική της διακυβέρνησης Tραμπ…

Ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου, στις 19 Μαρτίου, σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού απέδειξε για μια ακόμα φορά, με τα παραληρήματά του, την αποσύνθεση και παρακμή του καπιταλισμού. Φυσικά δεν έδωσε καμιά λύση στην όλη υπόθεση.

Το κλασσικό παράδειγμα αποτυχίας του καπιταλισμού αφορά την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η απάντηση ήταν ότι αυτά παράγονται, αλλά καμία διαβεβαίωση δεν δόθηκε ως προς το πώς και πότε θα έφθαναν στα νοσοκομεία.

Μάλιστα ειπώθηκε ότι είναι ασφαλές οι εργαζομένοι υγειονομικής περίθαλψής μας να επαναχρησιμοποιήσουν τις παλαιές μάσκες προσώπου και ότι θα μπορούσαν πάντα να δέσουν πανιά γύρω από τα πρόσωπά τους. Σχετικά με το ζήτημα των αναπνευστικών συσκευών, που θα χρειαστούν για δεκάδες χιλιάδες άρρωστους Αμερικανούς και οι οποίοι θα πρέπει να κατασκευαστούν σε μαζική κλίμακα, ο Πρόεδρος επέμεινε ότι δεν είναι δικό του καθήκον αλλά των κυβερνητών της κάθε πολιτείας.

Ο Τραμπ επίσης κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, ότι αποδέχονται την «κινεζική προπαγάνδα» και ότι δεν εξήγησαν στο κοινό πως αυτός έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα κατά του κορονοϊού. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι στον κόσμο ακολουθούν τώρα το παράδειγμά του με το κλείσιμο των συνόρων και ότι ο Τύπος δεν του δίνει τα εύσημα γι’ αυτό. Ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το 75% των δημοσιογράφων από μελλοντικές συνεντεύξεις Τύπου και να επιτρέψει στους δημοσιογράφους που του αρέσουν.

Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως σημείωσαν ορισμένοι, κάνει ακόμη λιγότερα από ό,τι έκανε ο Νέρωνας όταν κάηκε η Ρώμη.