Σάββατο 6/3, 12:00 στο Σύνταγμα

Ύστερα από τη βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης των δικηγόρων στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ. της Παρασκευής και το ανθρωποκυνηγητό των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων καλεί σε νέα συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα. Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας δικηγόρων αναφέρει:

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αστυνομία διαλύει τη συγκέντρωση των δικηγόρων το βράδυ της Παρασκευής

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12:00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Με διαφορετικές εκτιμήσεις για το «κράτους δικαίου» οι αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το ΕΕΚ και η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, καλούν επίσης στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα σε νέα συγκέντρωση.

Φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός